Raczej nie będzie dochodzić do tego, czy powiedziałeś mu prawdę, czy też nie.
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
dacmubanana pisze:poza ćpaniem nie miałem za wiele wspólnego z farmacją
Ale z drugiej strony mój lekarz na dolegliwości z kolanem i niemożność zaśnięcia wynikającą z tego faktu odparł mi "to ja panupolecam zolpidem i kodeinę". Pomyślałem tylko "A dziękuję, znam..." .. niemniej ćpanie niewiele ma imho wspólnego z wiedzą o pomaganiu innym ludziom ;)
Dzień dobry, ważenie, mierzenie ciśnienia i wzrostu, wywiad na temat przebytych chorób, wywiad na temat chorób w rodzinie, czasami wzrok i słuch, dziękuję do widzenia. Nie ma raczej szans żeby doszli do tego.
Też nad tym myślę, ale...czy to nie jest wstąpienie w ZUO?
Twoja droga - Twój wybór. Jeśli czegoś naprawdę chcesz, to choćbyś był po detoxie to ten papier dostaniesz.
A do tego ćpuny jak my mamy predyspozycję do tego, więc...
pzdr
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.