Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1934 / 108 / 0
"Pierwsze odstawki można zacisnąć zęby i na cold turkey" - sorry ale to akurat jest glupota na zimno odstawiac, to glownie przez to potem uzaleznienie wystepuje o wiele szybciej, zrobic to poludzku, przerobic na nG i lajtowo bez cisnienia, nerwow i szkod dla organizmu schodzic z dawek przez kilka dnia do tygodnia a nawet dwoch jak trzeba, ale wedlug mnie spokojnie starczy tydzien zeby wyjsc z ciagu bez najmniejszego uszczerbku i nerwow, juz samo przejscie na nG powoduje ze w stosunku do GBL dawkowanie Z BOMBY, OD RAZU spada o 1/2 - 1/3, czyli powiedzmy ze jak lecisz 20ml gbla na dzien to po przejsciu na nG po przeliczeniu na GBL z bomby redukujesz 7ml - 10ml GBL'a !!!
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 934 / 12 / 0
Pewnie że to jest głupota, ale niestety większosc ludzi i tak zalicza odstawkepierwsza bez niczego, bo sięnie spodziewa jej najczęściej lub nie wie jak to będzie wyglądać do końca. Ja pierwszy raz odstawiałem majac baclo, zopiclon, klony i jeszcze pare innych wynalazków, ale potem ze dwa razy z czystego przytpadlku musiałem odstawićna cold turkey (raz na wakacjach w Afryce) potem drugi raz w kraju ale w obcym mieście gdzie nie miałem jak nic załatwić,z resztą byłem tak spłukany że nie stać mnie było na zakupy w aptrece i zaopatzrenie suię w witaminy itp nawet, Całe szczęscie że pierwsze razy jeszcze tak mocno nie bola inie trwajatak długo jak póżniejsze opdstawki (chociażte pozniedjsdze chujowe odstawki sa pewnie skutkiem takich cold turkey wcześniej), gdzie potrafiłęm dwa tygodnie zdychać i tak nie doprowadziłem,się do stanu uzuywalnosci (nie bardzo dbałęm o zapewnienie odpowiedniej suplementacji i ogólnie takie na odwal sie odstawienia i wracałem na ogól do picia kiedy tzreci tydzień od zakończenia ciagu nadal czujesz się mega chujowo to powrót do picia jest szybszy niz moze ci się ]wydawać. To wszystko było sporo laty temu od jakiś dwóch czy trzech każde odstwienie tylko z baclo i ful suplkementacja. Z reszta do tej pory mi zostało jeszcze i trzymam cały czas chyba z 10 opakowaćbaclofenu, Nigdy nie wiuadomo kiedy w ciąg popadnęa lepiej dmucha cna zimne.,
  • 168 / / 0
Ekscytotoksyczność polega na napływie jonów wapnia do komórek i tak się zastanawiam czy leki z grup anatagonistów kanałów wapniowych by tego nie redukowały? W konsekwencji blokowało by to napływ jonów do komórek, o ile dobrze myśle.
  • 257 / 5 / 0
Pierwsza odstawka 24/7 250ml przez miesiąc, dolewka co godzine, półtorej, różne dawki, w końcowym etapie spore.

Nie mam benzo ani baclofenu, zresztą to moja pierwsza odstawka, więc tragedii nie ma, ale ręce się trzesą, no i z psychiką gorzej.
Senność cały czas, przespałem 10 godzin, budząc się dwa razy na chwilę.
alko i suplementacja ma zbawienny wpływ, tak, że idzie się ogarnąć.
bez alko delikatny mindfuck, ale idzie się ogarnąć, po browarach jest "normalnie", czyli prawie tak jak przyzwyczaiłem organizm do GBL.
Naprawdę alkohol ma zbawienny wpływ, przy samej suplementacji, byłoby ciężko.
Mija około 30h od zakończenia ciągu. Jutro z rana jeszcze koda i myślę, że spokojnie podołam.
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 376 / 6 / 0
I tak o to znowu wjebalem sie w ciag 24 za 1 razem bylo pol roku jako swiezak z gibim nagle nie bylo skad ogarnac i pojawil sie zjazd jak po zadnym innym cpaniu w moim zyciu po 2 miechach lecialem 30 ml w ciagu dnia. Telepa leki paranoje ktos pisal kiedys ze mu gaz wpuszczali przez kratki wentylacyjne mialem identiko slyszalem jakis syk i takie wkrety byly. Nagle pojawilo sie bk ktore uratowalo mi dupe po 2 dniach tej jebanej meczarni. Po tej akcji przez 2 lata pilem rozsadnie, nie ma bk nie wale gebla moja 1 zasada. Teraz tylko wal8lem dluzej bo chcialem zejsc z bk ciag 2 miechy po 20 ml dziennie, w tym zaczelo sie polewanie na noc czego kirwa mialem za vhoj nie robic hehe. Teraz siedze wale bronki zjadl3m jakies 100mg bk ( i tu odjebalem bo dopiero za tydz nowa paka a mam jeszcze 8 tabsow 25 mg) b6 wit c, i czujr sie chujowo. A przerwalem teraz ciag niby dlatego ze nie mam chwilowo opcji ale zauwazylem ze juz geblus nie dawal mi t3j milej pizdy tylko zamulke w takich momentach robie przerwy ( mozliwe ze z powodu chwilowego przeziebienia.)
Uwaga! Użytkownik dinarius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 167 / 2 / 0
Mnie też choroba wyautowało z ciągu więc luzik.
Tylko miałem długie powikłania przeziębienia później.

Co to jest BK? baclofen?

Jakie mozna stosowac zamienniki rc jako baclofen?
:gun: :diabolic:
  • 376 / 6 / 0
Tak bk = baclofen. Jeszcze wczoraj mialem ostatnie 20 ml i jak idiota doprawilem sie jakims dziwnym stymulantem, wiedzialem ze bedzie zwalka 2 razy wieksza a baklo malo. no ale coz ponioslo. Teraz siedze nakurwiam grzance z miodem (z powodu przeziebienia) jestem pijany ale czuje jak w bani mi sie gotuje a kolejne bk dopiero rano wezme niestety za malo mam , alko ogolnie wale w ostatecznosci. Boje sie co bedzie za 2 dni
Uwaga! Użytkownik dinarius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 167 / 2 / 0
dzis mija ten 2 dzień, którego się bałeś.
Jak zdrówko i samopoczucie?
baclofen pod jakimi nazwami wystepuję w aptekacj, a jakimi rc?

Powinienem poczytać sam na necie ale jest tam zbyt duży bałagan i kręci mi się w głowie od tego.

Kupiłem już imovane i na sen. Ale po tym nasen mam niezłą banię. halucynacje, rozmowy sam ze sobą. Masakra jakaś. Imovane jest lepsze dla mnie.
Te leki o których napisałem to te klony. Tak?
:gun: :diabolic:
  • 334 / 6 / 0
Moim zdaniem w przypadku odstawki GBL po srednio-intensywnym ciagu downregulacja gaba-b nie bedzie az tak duzym problemem jak niektorym sie wydaje. Glownym, powodujacym zdecydowana wiekszosc dolegliwosci zwiazanych z odstawka, problemem jest wyjebany w kosmos poziom glutaminianu.
Moim zdaniem baklofen jest przydatny tylko do odstawki po naprawde ostrym i dlugotrwalym ciagu - bo wtedy rozjebany receptor gaba-b tez moze dawac mocno po dupie.

W lzejszych przypadkach wystarczy samo zbijanie glutaminianu do normalnego poziomu. Najskuteczniej mozna to zrobic przez agonim gaba, ale niekoniecznie gaba-b! alkohol to moim zdaniem ostatecznosc, bo zejscie z GBL + kac po alko to nic fajnego. Natomiast benzo wszelkiej masci (barbi pewnie tez) daja w tej materii niesamowita ulge! Osobiscie probowalem na sobie Xanaxu i rolek - oba dzialaly wysmienicie i to w dawkach niewiele wyzszych od zalecanych w ulotce. U mnie redukcja objawow abstynencyjnych po benzo to jakies 70-90% w zaleznosci od dawki bdz. Dzieki temu mozemy normalnie funkcjonowac i pracowac - co bez wspomagania farmakologia jest, w moim przypadku, niemozliwe.

Na sen nie bierzemy kosmicznych dawek benzo - szkoda materialu. Bierzemy tylko tyle co w dzien, albo nawet troche mniej, tylko aby zbic glutaminian (wysoki poziom nie da nam spac). A usypiamy sie apapem noc - czyli znowu picie alko odpada.
  • 376 / 6 / 0
Zanim skonczyoa mi sie ta paka baklo ogarnalem szybko kolejna wiec wszystko jest ok. Tylko jestem troche poddenerwowany. Staram sie terax dobrze odzywiac, kupilrm tez kol3jna mala butle zauwazylem z3 przy zdrowym jedzeniu sa potem mniejsze skutki uboczne
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.