Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6160 / 433 / 12
Toker pisze:
Czytałem po prostu, że po ciągu 24/7 3-dniowym gościu już miał pierwsze oznaki odstawienne, (...)
Ciężko mi w to uwierzyć.
  • 729 / 6 / 0
Ja to przeżyłem na własnym ciele zresztą, 25ml zrobione od piątku circa 16-17 godziny do niedzieli popołudnia, nie wytrzeźwiałem za bardzo w ogóle, i już mi lekka tachykardia i odrealnienie weszło. Piwo wypiłem i było okej, ale jednak... już coś tam się pojawiało.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 368 / 7 / 0
Fajna sprawa. Przyjemna fazka. Nie ma jakiś strasznych efektów ubocznych. Odstawianie też daje radę przeżyć używając etanolu albo benzo albo redukując dawki. Dwa ciągi po dwa miechy 24/7.
  • 682 / 7 / 0
ymmmm ale byl ktos taki lub kilku na [H] co pisali ze lecieli 24/7 przez kilka lat, tyle ze nie moge znalezc teraz tych postow ani przypomniec sobie ich nickow :rolleyes:
  • 845 / 12 / 0
Z tego co pamiętam to baltazargabka długo brał.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2518 / 27 / 0
Najdłużej brałem prawie 2miesiące, wypiłem wtedy litra i zejście było naprawdę dość ciężkie. Dość długa bezsenność, niemożność skupienia uwagi, zimnie poty, trzęsące się ręce. Ale przeszło samoczynne po jakiś 4-5dniach. To był raz ro kupiłem butlę 1litrową, wcześniej miałem trzy epizody w swoim ćpuńskim życiu z butelkami 0,5litrowymi, które skonsumowałem średnio w trochę ponad miesiąc, a objawy były podobne do powyżej opisanych, z tym że lżejsze i trwały krócej.

Jednym słowem idzie przeżyć odstawienie na zimno, bez jakichkolwiek boleści. Ewentualnie załatwić sobie coś na sen, a w pracy powiedzieć, że właśnie przechodzimy grypę ;]

Ostatnio po roku abstynencji zamówiłem 100ml, które wypiłem w 6dni, żadnych skutków związanych z odstawieniem nie zaobserwowano. Także nie chce mi się wierzyć, że ktoś po 2-3dniach używania się uzależnił. Ale jacy ludzie, takie reakcje ich organizmów na daną substancję.
  • 8 / / 0
podczas pierwszej przygody z gieblem po 36h picia co trzy godz. miałem objawy odstawienne jak po tygodniu permanentnej bani alkoholowej, tyle tylko, że trwało to jakieś4-5 godz. potem 1ml i po tym już wszystko si. teraz tak po pół litra 24h/7dni tyg. jedynym ratunkiem zawsze są rolki w ilości około 10 szt na noc. przy pierwszych objawach abst. a potem z dwa dni afobam i z górki:) po tyg. tylko tęsknota ech... ale pól litra w ciągu w 2 tyg wypiłem niedawno, byłem (jestem) uzależniony od benzo i mi się obie substancje naraz skończyły... objawy absty były jakaś piekielną 5 dniową delirką która prawie wogóle nie ustępowała, ale dorwałem po tych 5 dniach alpre i from hell to heven;) byłem bliski wezwania pogotowia przez te pięc dni- koszmar, także nigdy nie pozwalam sobie na brak benzo w zanadrzu widząc dno gieblowego flakonu. POZDRO
  • 616 / 4 / 0
Pół litra w dwa tygodnie? To myślałem, że to ja przesadziłem jak ostatnio jakieś 300ml mi w dwa tygodnie zeszło. Na szczęście odstawienie nie było jakieś tragiczne. Nie miałem czasu nawet myśleć o tym, więc prawie nic nie czułem.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 35 / 0
wendrowycz pisze:
Pół litra w dwa tygodnie? To myślałem, że to ja przesadziłem jak ostatnio jakieś 300ml mi w dwa tygodnie zeszło. Na szczęście odstawienie nie było jakieś tragiczne. Nie miałem czasu nawet myśleć o tym, więc prawie nic nie czułem.
Lol. Ja zrobiłem pół litra w tydzień. Miałem 'skręta'.
  • 146 / 1 / 0
Dziennie robie około 10-15ml, zobaczymy na ile mi starczy pół litra.

Swoją drogą już się boję "wykończenia" zapasów, po 20ml zrobionych w 3-4 dni miałem problemy z zasypianiem przez 2-3 dni, co dopiero po takim ciągu jaki mnie czeka.

No cóż, za przyjemność się płaci ;)
szalom
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.