20 lipca 2019london5 pisze: Mój kompas wskazuje azymut na zachód.
Czas wracać.
Nie chcę, lecz muszę.
Werke alt taid.
21 lipca 2019mrheepeace pisze: Jak to jest z przewozem nielegalnych substancji z Holi przez Niemcy samochodem ? zdarzają się kontrole jak Psy widzą na horyzoncie polską rejestracje ? dokładnie trzepią samochód ? Pies niucha ? wyczuje np włada ?
Jeżeli mieliby jakąś akcje antynarkotykową i autentycznie byliby z psem to prawie pewne że pies wyczuje włada zioło czy koks bo on jest szkolony właśnie do znajdywania takich klasyków. Nawet jak zapakujesz porządnie próżniowo to jest bardzo duża szansa że pies to wykryje.
Ja polecam motyw z busami, takimi dalekobieżnymi. Żeby takiego busa zatrzymali to musieliby mieć jakiś konkretny powód / kogoś szukać i jak kilka razy jeździłem tak się nie zdarzyło żeby taki bus gdziekolwiek był zatrzymany po drodze a wiadomo tam kierowca zawsze ciśnie bo go grafik goni.
W Niemczech te landy graniczące z Holandią mają takie bardziej liberalne podejście do mj, jeżeli masz mało to jest na własny użytek to raczej nie będzie wielkiej lipy raczej mandat. Ale jak jakieś inne tematy to już raczej lipton.
01 sierpnia 2019Rossana pisze: W każdym smartshopie znajdziesz. Oczywiście są też specialne ceremonie, gdzie doświadczone osoby prowadzą Cię przez tripa
@Rossana
Coraz bardziej "turystyczne" sie to dzieje i ogólno dostepne te ceremonie, nie potrafie znaleść słowa na to.. komercyjne ??
Do dżungli jeść aye :D a nie w pokoju tripowac.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.