Teraz bardziej na temat.
Zauważyłam, że moja małomówność zmienia się czasami w (męczącą, chyba) gadatliwość, i to nie tylko wtedy, kiedy jestem porobiona. Szczególnie kiedy rozmawiam z kimś, kto sam nie jest gadułą. Szczególnie, kiedy ktoś zada mi osobiste pytanie. Kiedyś bardziej umiałam słuchać, sama zadawać pytania - teraz bywa, że odbijam sobie lata bycia bardziej bierną stroną rozmowy i mówię, mówię, mówię. I nie lubię tego. Staram się wrócić do odbierania zamiast nadawania, bo to było znacznie ciekawsze. Umiałam szybko wyciągać z ludzi historie, przemyślenia, o których raczej się nie mówi nowo poznanym osobom. Teraz już nie przychodzi mi to tak łatwo i naturalnie i brakuje mi tego. Myślę, że trochę na siłę chciałam w sobie zmienić tę cechę, bo miałam potrzebę wyrzucania z siebie tłumionych emocji, a może mi się wydawało, że tak będzie mi lepiej?
Jak się już otworzyłam, to zaczęłam nawet coś tam sobie pisać :D czuję że mogłabym poznawać nowych ludzi, jestem pewniejsza siebie. A na trzeźwo to ofiara losu normalnie :D
Mikołaj Jaska
alpra działa tak, że nie ma tego ciepełka i nie czujesz się upierdolony, a jednak wszystko jest piękniejsze i we wszystkim można znaleźć jakiś tam sens.
Używką która robi ze mnie dynamicznego człeka, z ogromną chęcią do rozmów, działania i spotkań z ludźmi, jest GBL. W tej kwestii przebija benzo (zmęczenie/luki w pamięci), alko (gadanie głupot/bełkot), amph (gadanie, żeby gadać), ketony (gadanie, żeby gadać x 2), mj (w nieznajomym towarzystwie wzmacnia nieśmiałość/skakanie z tematu na temat) i wszystkie inne używki których próbowałem. Chciałbym na trzeźwo mieć taką łatwość nawiązywania kontaktów i działania w społeczeństwie, jak po geblu :-/
SlawomirAnonim pisze:Bede musial stestowac :-D,dorzuce eti i bedzie si,chociaz tez wole zarzucic wieczorkiem w domu :-)tupek93 pisze:Jak dla mnie opio nie działa tak, że masz wyjebane :D Działa tak, że nudne nawet rzeczy mogą Cię zainteresować i łatwiej właśnie się wkręcić w dyskusję. Chociaż ja częściej jem kodę wieczorkiem, bo jest mi milutko, cieplutko. Oglądam jakiś ulubiony serial, albo właśnie wdaję się w długie dyskusje na fb.
Mikołaj Jaska
Swoją drogą odkąd zapoznałam się z alprą postanawiam się teraz ograniczyć z kodą i używać tak raz, góra dwa w miesiącu. alprę też chcę tylko w sytuacjach jak będę potrzebować zniwelować tą małomówność- spotkanie, wyjście, obrona pracy :D Ewentualnie jak mnie złapie jakiś straszny dołek- ale wiem, że wtedy leki to nie najlepsze rozwiązanie.
tupek93 pisze:Ale żeby nie było, że namawiam (to jest tylko moja obiektywna opinia, odczucia po kodzie), bo można się uzależnić. Mnie to uzależniło w jakimś stopniu psychicznie, fizycznie nie, nie jadłam w ciągach. Zdarzało się jeść codziennie 4 dni pod rząd wieczorem, ale to nie tak, że efekt się utrzymywał cały czas.
Swoją drogą odkąd zapoznałam się z alprą postanawiam się teraz ograniczyć z kodą i używać tak raz, góra dwa w miesiącu. Alprę też chcę tylko w sytuacjach jak będę potrzebować zniwelować tą małomówność- spotkanie, wyjście, obrona pracy :D Ewentualnie jak mnie złapie jakiś straszny dołek- ale wiem, że wtedy leki to nie najlepsze rozwiązanie.
Mikołaj Jaska
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.