Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 757 / 114 / 0
nie wierzę w obcych zielonych ludków, ale jestem pewien, że wylądowaliśmy na księżycu

a najmocniej przekonany jestem o tym, że atak 11 września 2001 to była najgłupsza i najbardziej oczywista mistyfikacja, która jakimś cudem przeszła. Coś tak niewiarygodnie głupiego, że wszystkich zatkały emocje, podczas gdy chłodna analiza wskazuje, że żydki i us zbrojeniówka musiały wymienić sprzęt i nieruchomosci

najwiekszy wałek ostatnich 200 lat ale co istotne zmienił zeitgeist, wprowadził kontrole na lotniskach i przyzwolił na utratę wolnosci i dawanie się ruchac w dupe karłom
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 314 / 39 / 0
W to, że narkotyki dają szczęście. Dają, ale jak jestem pod wpływem :( :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.