Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 5915 / 1221 / 43
Ciszej nad tą trumną.
Oni tu budują legendę.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1195 / 223 / 32
Sam sobie zbudował przez te wszystkie lata.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 268 / 10 / 3
885 vel Egzotiko do Anabolik/2 nie żyje tym razem oficjalnie, wiem gdzie leży a kto go znał prywatnie wiedział co sie u niego działo ostatni rok. Zdychaj w spokoju i zaznaj tej swojej mitycznej nirvany za którą goniłeś, daj odpocząć lekarzom, ratownikom i całej reszcie dokoła.
  • 5915 / 1221 / 43
A kiedy zmarł ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 268 / 10 / 3
pod koniec stycznia
  • 228 / 53 / 0
09 kwietnia 2022ajanvaraus pisze:
Znalazłem chyba miejsce, gdzie leży Piotrek (lol). Jest chętny Warszawiak by się przejść i dać świeczkę od nas?
Ja się chętnie przejdę.

A tak w ogóle, wie ktoś co się stało Egzotiko?
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 5233 / 939 / 0
Stawiam że skończył po mixie selegilina+morfina takie były ostatnie wieści od niego że będzie zapodawal morfine a był na selegilinie.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 5339 / 964 / 0
Egzotiko mi nie szkoda bo to niezła menda była.
Tyle co matce zdrowia zepsuł...
W dodatku zaplodnil łaskę.
Dziecko bez ojca.
Az! takich socjopatow to mi nie żal.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1044 / 91 / 0
@Klamm karma ujemna. Mam na myśli swoje doświadczenia ze Ś. P.
  • 1195 / 223 / 32
@g3no Dla mnie karma ujemna za to, że napisałem, że zbudował sam sobie legendę? haha a nie? Na legendę składają się złe ludzi doświadczenia i dobre. Wszystko.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.