Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Z kolei o 19.35 zapodałem 400mcg po kilku godzinach od 4 mg klona, słabo coś, mija godzina zara zapodam jesio cztery setki. Coś mi mówi, że tolerka krzyżowa na tramiec (dawki ca. 600), mimo że z tydzień przerwy od kropel pitych przez krótki przerywany ciąg; ostatnio 300 kody, której właściwie nie tykam na ogół, średnio klepła, w końcu jakby nie patrzeć wszystkie wymienione działają na opioidowe receptory. No i tolerka na alko, ale czy to może mieć znaczenie?
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
Ekipa z anestezjologii ma tę przewagę, że w każdej chwili jak przesadzą z dawkami to mogą cię ratować naloxonem, dawki do usypiania są mi nieznane, zapewne przy niektórych pacjentach potrzeba więcej niż jednej. Ale podejrzewam że zaczynają od shota z 0,1mg fentanylu.
Adults:
Premedication: I.M., slow I.V.: 50-100 mcg/dose 30-60 minutes prior to surgery
Adjunct to regional anesthesia: I.M., slow I.V.: 50-100 mcg/dose; if I.V. used, give over 1-2 minutes
Severe pain: I.M.: 50-100 mcg/dose every 1-2 hours as needed; patients with prior opiate exposure may tolerate higher initial doses
Adjunct to general anesthesia: Slow I.V.:
Low dose: Initial: 2 mcg/kg/dose; Maintenance: Additional doses infrequently needed
Moderate dose: Initial: 2-20 mcg/kg/dose; Maintenance: 25-100 mcg/dose may be given slow I.V. or I.M. as needed
High dose: Initial: 20-50 mcg/kg/dose; Maintenance: 25 mcg to one-half the initial loading dose may be given as needed
General anesthesia without additional anesthetic agents: Slow I.V.: 50-100 mcg/kg with O2 and skeletal muscle relaxant
Mechanically-ventilated patients (based on 70 kg patient): Slow I.V.: 0.35-1.5 mcg/kg every 30-60 minutes as needed; infusion: 0.7 - 10 mcg/kg/hour
Patient-controlled analgesia (PCA): I.V.: Usual concentration: 50 mcg/mL
Demand dose: Usual: 10 mcg; range: 10-50 mcg
Lockout interval: 5-8 minutes
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
Even in large doses, fentanyl does not cause histamine release like morphine does
EDIT: A bupra uwalnia histaminę czy nie? Jeżeli tak to czy w podobnym stopniu co kodeina czy mocniej? Szukam ale na forum ni ma odpowiedzi albo wyszukiwarka ma problemy.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
.
Kolego, masz astmę? Napisz maila ze szczegółami. A fentanyl to opioid, a nie opiat. fentanyl nawet nie stał obok opiatu.
seth719 pisze::diabolic: Dobra, dzięki bardzo za odpowiedź.
EDIT: A bupra uwalnia histaminę czy nie? Jeżeli tak to czy w podobnym stopniu co kodeina czy mocniej? Szukam ale na forum ni ma odpowiedzi albo wyszukiwarka ma problemy.
Fiesta12 pisze:Ja to na hyperreal czytam i pomijam milczeniem, ale przydało by się coś z tym zrobić. Np każdy kodeiniarz do kodeiny zażywa antyhistaminy, co jest wręcz paranoją.
Pozdrawiam ;)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.