Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
dobrze gadasz trza mieć badania zrobione wszystkie możliwe i wtedy można symulować ból:) mnie plecy nie bolą ale na rtg wyszło zwyrodnienie i tramal dostaje ile chce i jaki chce czy to krople kapsułki czy ret. Jak idę do swojej przychodni to mówię tylko że leki chce bo się skończyły i nikt tego nie neguje żeby nie dać trama bo na mocniejsze opio trzeba mieć lepsze kwity myślałem nawet kiedyś nad zfałszowaniem wyników badań ciekawe czy by to przeszło ?
No mi się wczoraj znowu bezproblemowo udało wyciągnąć 2 opakoesnis DHC con. w namocsniejszej wersji tj. 60x120mg z 30% refundacją (i tak zpałaciłem 39.80zł za opakownaie) ;]
Jescze lekarzowi nagadałem jakei to bez sensu że wszystkim wypisują tramal jak cukierki mimo żę jest dużo bardziej szkdoliwy i gorszy w działaniu od kodeiny....
Lucifer widze ze jesteś bardzo prześmiewczo do mojego pomysłu, ale nie zrozumiałeś kilku założeń... Przedewszystkim nie pisałem że będę wyciągał tą morfine na szyte ścięgna w stopie, tylko że dam to jako podstawkę dla lekarza. Chyba widzisz róznice gdy lekarz ma przepisac kompletnei zdrowej osobie paczki morfiny, a gdy przepisuje je cżłowiekowi który ma w papierach dość poważną operację i przepisywane pod to tramadole, ultracody i przedewszysktim najmocniejsze DHC, które jest opisane w światku medycznym jako "nieznacznie słabsze od morfiny" i to wszystko na pełnym legalu...Chodzi o to żeby dać lekarzowi który chce pomóc możliwość takiej pomocy wgl.
No i tu ZNOWU dochodzimy no najwazneijszej kwestii czyli czynnika ludzkiego... Nie zarzucajcie mii totalnej naiwności-wiem jak rozumują ludzie i jest to dla mnei bardzo przykre że 90% moich rodaków ma zupełnei w dupie coś takeigo jak słusznosć sprawy,odwage do czynienia dobra i pomagania bliźnim na zasadach naturalnego prawa, a jedyne o co się martwią to ich tyłek a to co widzą najlepeij to czubek ich nosa(najczęścije czerwonego od wódy ;-) ) ale wierze też że są lekarzy którzy naprawdę chcą pomagać ludzią na sposoby które faktycznie coś dadzą. Tak jak pisąłem tu nie chodzi o pieniądze, to może być tylko miły gest z mojej strony za to właśnie że lekarz chce mi pomóc i zadaje sobie trud spojrzenia na sprawe z mojej/szerszej perspektywy.
Natępna sprawa to to żę piszecie o ogromnych problemach na jakie naraża się lekarz... |Absolutnie isę nie zgodze... Po pierwsze jełśi będzie to lekarz od ólów to przepisuje mnówstwo takich mst czy fentów na codzieńę i musiał by naprawde strasznie przesadzać żęby mu się ktoś do dupy za to dobrał, a w razie W może się tłuimaczyć że psiał mi tpo na okropne bóle stopy gdzie wcześniej dostawałem od rodzinnego DHC i inne opioidy na to(njamocniejsze na białą) które były za słabe/tolerancja mi skoczyła i dlatego zdecydował się na MST-w najgorsyzm wypadku sotał by pewnie pouczenie.... :rolleyes:
Wiecie że lekarze potrafią zaszyć w cżłowieku nożyczki, cżłowiek umiera, a lekarz pracuje dalej... więc oni potrafią zadbać sami o siebie i o siebie nawazajem...
Także dochodzimy znowu do wniosku żę wszystko zależy od tego na kogo się trafi i na ile wzbudza się zaufanie, żeby lekarz wiedział że ma doczynienia z normalną osobą uzależnioną od opio a nei jakim degeneratem samobójcą który mozę zrobić mu dużo lipy... Przysługa dizłąa w dwie storny i jak się trafi na kogos kto to rozumie, to trzeba ,mu pokazać zę tez się to rozumie i praktykuje-w tym przypadku jest to trzymanie pleców lekarza i nei odwalenia mu lipy...
Jeśli chodzi o kwestie nie wieszania psów na lekarzach bo ot wszyskto winna systemu... Jasne wina systemu, system jest zjebany nie tylko w prawie narkotykowym ale ogólnei utrudnia życie ludzią w óżnych dziedzinach... I naturalne jest że dobrzy lduzi pomagają sobie na wzajem mając wyjebane na system i ryzykując nierzadko represjami z jego strony. Jeśli ktoś mimo że widzi że powinnien zrobić co innego a robi to co jest zgodne z pojebanymi przepsimai/normami to dla mnei jest najgorszym typem śmiecia-człowiekiem bez honoru, duszy, moralności i miłośći. Oczywiści enei moge wymagać od lekarza żeby jawnie robił sobie lipe, ale tam gdzie może pomóc(a onie naparawdę mają spore możliwość) powinnien pomóc, wręcz musi to jest jego kurewski obowiązek jako już nawet nei lekarza ale człowieka-jeśli ktos teog nei rozumie i tłumaczy siebie albo innych w ten sposób jak próbowaliście wytłumaczyć lekarzy to bardzo mi przykro że Wasz system wartości jest na poziomie służbisty z ZOMO :kotz:
Ja wymagam od lduzi żeby byli ludźmi, bliźnimi i akceptowali siebie na wzajem, pomagając sobie w miare możliwości czy są lekarzami, policjantami, ćpunami czy politykami. Niestety mało ludzi rozumuje w ten sposób i dlatego mamy totalny rozstruj społeczny gdzie wartosci są tylko ozdobami a od ludzi wymaga się żeby porzucili swoje człowieczeństwo na rzecz bycia peiprzonym robocikeim wykonywującym polecania systemu i sowich przełożonych... Można żyć w buncie przeciwko systemowi jednocześnie normalnie w nim funkcjonując, ale ot wymaga poświęcenia w imię czegoś ważniejszego. Szkoda, naprawe szkoda że tak mało ludzi decyduje się na to, a jeszcze więcej poprostu nie rozumie o co toczy się gra i że trzeba opowiedzieć isę po jakiejś stronie...
Trochę odbiegłem od tematu, ale nienawidzę jak ludzie tłumacza swoje olewatorstwo, krótkowzroczność i niehonorowość tym że "tak mi kazali nie miałem wyboru" ... Albo się jest dobrym człowiekiem i robi to co może żeby tak zostało, albo udaje isę dobrego i przy każdej okazji próbuje zrzucić z siebie odpowiedzialność za to zę wybraliśmy prostsze, ale gorsze rozwiązanie...
sorry za błedy potem poprawie, ide jść śniadanie 2 :-)
PS sorry wszysktim którzy do mnei piszą na mail, mam mała awarię poczty,...
Ot, taki mały offtop.
To nie poziom w szkołach się zmienił, tylko styl życia. Jak na ironię ten kapitalistyczny, zachodni, od którego PRL chciał nas odizolować.
czy mogę wpierdolić lekarzowi że nagłe strasznie mnie zaczął napierdalać ?
przecież na prześwietleniu nie widać czy boli czy nie
są szanse ze ortopeda da jakieś opio bez innych konsekwencji przykładowo wysłania na rehabilitacje czy cos takiego ?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.