Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2948 / 246 / 0
10 czerwca 2024NahoyCito pisze:
Powiedzcie mi, co normalni ludzie robią w wolnym czasie, bo ja tylko jechałem po kode, grzałem, leżałem i teraz nie potrafie się odnaleźć.
Podłączam się do pytania. Bardzo ważnego w swej istocie.

10 czerwca 2024NahoyCito pisze:
Jestem kurwa zepsuty. Jak nie grzeje, to tylko szukam od kogo jakiegoś klona albo rolki ogarnąć, kiedy do lekarza się umówić po jaki zopiklon i alpre..
Właśnie, tu może jest problem (pracuję nad ciekawym tematem, ale o tym kiedy indziej) - łączenie zdrowia i służby zdrowia, która ma to zdrowie zapewniać z uzależnieniem od narkotyków (nawet tych aptecznych, bez względu czy OTC czy RP(w) ) nie jest dobrym pomysłem. Może to jest tak, że nałogi żerują na odwróconym instynkcie przetrwania ? W spoilerze odpowiedź od AI, pozwoliłem sobie pogrubić najważniejszy fragment:

Spoiler:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.