Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Kodeina jednak tak naprawdę działa po godzinie (wqrwiające czekanie na efekt) i nie ma efektów ubocznych na następny dzień.
Tramcio za to najpierw fajnie stymuluje potem daje sympatyczny odjazd na wolnych obrotach do nieba :-) ale na następny dzień człowiek jest rozjebany i rzygać mu się chce.
Ja mówię że oba związki chemiczne są spox, ale co wybrać co zależy od otoczenia. Na plener bym wolał trampka, na rozluźniający wieczór po ciężkim dniu, kode.
Moim zdaniem jest remis ^_^
alimerth pisze: ale na następny dzień człowiek jest rozjebany i rzygać mu się chce.
Moim zdaniem trochę poronionym pomysłem jest w ogóle porównywać te dwie substancje. Kodeina jest świetna, a Tramadol nic gorszy.
Za to najgorsza jest tolerancja :emo:.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Rozważania są w takim samym stylu jak "jaki kolor wolicie, niebieski czy czerwony?". No, ale jak tu rozważać, skoro czerwony jest kolorem ciepłym, a niebieski zimą, i jak mam pomarańczowe skarpetki to wolę niebieski, a jak w rękach żółty młotek i sierp, to czerwony...
Hurra, diese Welt geht unter
Alkoholizm to powolanie!
A żeby nie było offtopu to dla mnie lepsza o niebo koda bo tramal nie przypomina mi w działaniu typowego opioida(mam na myśli głównie hel :rolleyes: )
Heroin, it's my wife and it's my life" - Velvet Underground
Za to wielki minus tramalu, który nie wiem czemu tak rzadko jest poruszany, to możliwość padaki! Bez kitu - to główny powód dla którego nie spróbowałem i nigdy nie spróbuję tramca. Nie mam ochoty wpierdalać benzo, które i tak podobno nie zawsze gwarantuje bezpieczeństwo. Dziwię się, że w porównaniu tak rzadko się o tym mówi - tramadolem imho łatwiej zrobić sobie krzywdę! In plus zaliczyłbym możliwość podania go iv i to, że podobno jest wjazd. Ale czy warto?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.