Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Co jest lepsze: tramadol czy kodeina
-kodeina
339
53%
-tramadol
209
33%
-to zalezy od nastroju:P
89
14%

Liczba głosów: 637

ODPOWIEDZ
  • 183 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alimerth »
Obie substancje mają swój niepowtarzalny urok. I obie są pyszne :cheesy:

Kodeina jednak tak naprawdę działa po godzinie (wqrwiające czekanie na efekt) i nie ma efektów ubocznych na następny dzień.
Tramcio za to najpierw fajnie stymuluje potem daje sympatyczny odjazd na wolnych obrotach do nieba :-) ale na następny dzień człowiek jest rozjebany i rzygać mu się chce.

Ja mówię że oba związki chemiczne są spox, ale co wybrać co zależy od otoczenia. Na plener bym wolał trampka, na rozluźniający wieczór po ciężkim dniu, kode.

Moim zdaniem jest remis ^_^
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
alimerth pisze:
ale na następny dzień człowiek jest rozjebany i rzygać mu się chce.
Ja nie miałam takiego problemu nigdy. Zawsze sobie długo pospałam i dalej Tramca waliłam ^_^. Do czasu kiedy się skończył... ;(

Moim zdaniem trochę poronionym pomysłem jest w ogóle porównywać te dwie substancje. Kodeina jest świetna, a Tramadol nic gorszy.

Za to najgorsza jest tolerancja :emo:.
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Tramdol moim zdaniem błędnie kojarzony z kodeiną. Fazy co prawda się nasilają w mixie ale tramadol ma bardziej pobudzające działanie i euforyczne też, pod względem sedacji kodeina rządzi.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
Dokładnie o tym mówię. Więc co tu porównywać? Każde działa inaczej. Zależy od upodobań i nastroju :-)
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
macie rację, ktoś 3 lata temu mylił się, zakładając ten wątek. Znajdźcie go i mu to powiedzcie, a ja dam warna, ok? Tylko najpierw mi napiszcie, skoro uważacie wątek za taki bezsensowny, tak samo jak to, że rozważania na temat co kto woli są bezprzedmiotowe, po kiego grzyba tu piszecie?

Rozważania są w takim samym stylu jak "jaki kolor wolicie, niebieski czy czerwony?". No, ale jak tu rozważać, skoro czerwony jest kolorem ciepłym, a niebieski zimą, i jak mam pomarańczowe skarpetki to wolę niebieski, a jak w rękach żółty młotek i sierp, to czerwony...
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 182 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: gokiburi »
Bo nie ma znaczenia czym, byle sie naprac :-D
Staram sie pisac poprawnie, bo trzeba szanowac nie tylko swoich rozmowcow ale i swoj jezyk.
Alkoholizm to powolanie!
  • 2011 / 123 / 0
tru :D
Świat stracił kolory.

• 90 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Przemeg »
Nie no wątek jak najbardziej ma sens. W zasadzie nie rózni się formą od wątku ogólnego heroiny. Napewno to lepsze od kolejnego nowego wątku jak wykonać ekstrakcje z antka.

A żeby nie było offtopu to dla mnie lepsza o niebo koda bo tramal nie przypomina mi w działaniu typowego opioida(mam na myśli głównie hel :rolleyes: )
"Heroin, be the death of me
Heroin, it's my wife and it's my life" - Velvet Underground
  • 2011 / 123 / 0
ja nigdy tramca nie brałem, bo jak już miałem dostęp, to pojawiły się i lepsze rzeczy. W każdym razie, z tego co się orientuję, przypomina to "spidowanie" trochę kratom? Jeśli tak, to fajnie, to mi się w kratomie podobało, że mogłem go zarzucić przed uczelnią i normalnie funkcjonować na ćwiczeniach, a potem kode na wykład i w domu, aby przysnąć i ponoddować. Oczywiście, dawno już minęły czasy, kiedy te używki tak dobrze na mnie działały :)

Za to wielki minus tramalu, który nie wiem czemu tak rzadko jest poruszany, to możliwość padaki! Bez kitu - to główny powód dla którego nie spróbowałem i nigdy nie spróbuję tramca. Nie mam ochoty wpierdalać benzo, które i tak podobno nie zawsze gwarantuje bezpieczeństwo. Dziwię się, że w porównaniu tak rzadko się o tym mówi - tramadolem imho łatwiej zrobić sobie krzywdę! In plus zaliczyłbym możliwość podania go iv i to, że podobno jest wjazd. Ale czy warto?
Świat stracił kolory.

• 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
Jeszcze można podać w nos ale trzeba mieć dwusetki i do tego samozoaparcie, bo nie jest to przyjemne. Dizisj zapodałem 2 retardy setki i ciężko było, Poza tym to zależy od preferencji. Mi oba pasują i nie będę pisał, który lepszy.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.