Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 68 / 10 / 0
Chciałoby się wierzyć, że człowiek po przejściu własnej drogi krzyżowej zmądrzeje i nie doprowadzi siebie do stanu przemielenia sprzed kilku miesięcy i tego życzę @23methoxy oraz każdej innej osobie na drodze do ogarnięcia uzależnienia. Kontynuując analogie być może nie był to pierwszy upadek na drodze, ale nie poddawaj się i walcz z tym gównem.
  • 101 / 11 / 0
Po odstawieniu 3cmc/4mmc wejście na wortioksetyne (nowoczesny antydepresant, mniej skutków ubocznych, mniejszy wpływ na libido od ssri itd)
Co sądzicie?
  • 8 / 2 / 0
20 grudnia 2023Marco333 pisze:
Mam taki problem ze czasem drentwieja mi ręce, zwłaszcza w nocy przez co sie wybudzam. Kiedys tego nie miałem i nie wiem czy mogło to byc spowodowane zazywaniem bk, głownie 3mmc? Nie walilem tego nie wiadomo jak duzo ilosci ale byl okres ze dosyć regularnie.
Ktoś wspominał tu że ma to samo. U mnie to się wyjasniło w ten sposób że odstawienie kawy pomogło + dobry magnez np. glicynian z vit b6 w wiekszej ilości przed spaniem. Niby zwykła kawa, chociaż mocna (kilka espresso dziennie) a mocno wpływa na ciało. Też powoduje wazokonstrykcję nie tak mocną jak bketony ale jednak. No i bezsenność. Może komuś pomoże.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.