4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 86 / 3 / 0
:/ chodziło mi o mef
 ! Ostrzeżenie słowne
Staraj się pisać coś bardziej kompletnego niżeli takie wywody. To dział merytoryczny i prosiłbym, aby nie tworzyć tutaj off-topu. Jeśli potrzebujesz takich prostych odpowiedzi, lub wiesz, że Twoja odpowiedź nic nie wniesie do dyskusji, warto wtedy kierować pytania bezpośrednio w knajpach. Proszę, pamiętaj o tym na następny raz, bo kolejne takie wywody mogą zostać potraktowane jako spam, w konsekwencji nagrodzone warnem. Staraj się angażować w dyskusje, nie pisać jednoskładniowe zdania. || 909
  • 4992 / 881 / 0
No chujowo, jak Ci nie szkoda zębów i zniesiesz ten smak to próbuj. Zdaj relacje.
  • 3223 / 911 / 5
16 grudnia 20223di pisze:
:/ chodziło mi o mef
Czyli o co dokładnie? 4mmc? Czy kryształ? Czy jeszcze coś innego?
Diwę pierwszy opcje - masz już odpowiedź wyżej.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 33 / 4 / 0
Jestem w ciągu od 4 dni, uzupełniam elektrolity i od wczoraj po sneefie bardzo pocą mi sie dłonie i stopy oraz siada lekko na głowie w stan otumanienia. Aż tak zostałem wypłukany? Jakie rady, odstawić na jakiś czas? Ewentualnie jakimi witaminami mogę organizm szybko przywrócić do normalnego stanu ?
  • 507 / 119 / 0
Jakiekolwiek próby poprawy swojego stanu powinny zacząć się od odstawienia narko. Organizm wysyła ci sygnały, ze coś jest nie tak. Zażywanie mefedronu i dołożenie do tego po prostu suplementów to nie jest raczej to czego organizm oczekuje xD
  • 45 / 2 / 3
pomijając fakt iż tabele szkodliwości narkotyków są tylko poglądowe, ponieważ każdy inaczej zachowuje się po danej substancji i ciężko np. określić uwzględnianą szkodliwość dla innych to w większości tych tabelek które są robione przez instytucje naukowe mefedron jako szkodliwość dla użytkownika jest dosyć łagodny i znajduje się w tyle (w sumie w szkodliwości dla innych też)

dlaczego tak jest?

zawsze wydawało mi się, że grupa beta-ketonów (jako jedna substancja, nie licze tu mixów): najszybciej wyniszczają człowieka i są najbardziej euforyczne więc powinny mieć rażąco dużo większą szkodliwość dla użytkownika i innych
  • 24 / 5 / 0
@kaelimwen
jest tak ponieważ szkodliwość substancji nie ogranicza się do wzoru 'im bardziej euforyczne, tym bardziej szkodliwe'. mechanizm dzialania niemal wszystkich substancji jest ekstremalnie zlozony i wpływa na cały organizm. niektóre substancje blokują naturalne mechanizmy regenerujące neuroprzekaźniki, inne powodują uszkodzenia naczyn wlosowatych w sercu, a jeszcze inne metabolizują się do toksycznych związków lub uwalniają reaktywne formy tlenu co też jest dla nas szkodliwe
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2022 przez d3mnx, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 45 / 2 / 3
@d3mnx nieumyślnie użyłem narracji w rodzaju im bardizej euforyczne tym bardziej szkodliwe, oczywiście że tak nie jest(może jest w przypadku szkodliwości dla innych choc wiadomo ze nie w 100%), ale uważałem tak jak wiele osób że beta-ketony są najbardziej szkodliwe dla człowieka i najszybciej wyniszczają, przepalają styki, tymczasem często są np. niżej od metadonu? szkodliwość dla innych również większa od metadonu? nie wiem jakimi argumentami można by było to potwierdzić

w jednych badaniach marihuana dużo wyżej od mefedronu xD
mefedron był zawsze stawiany przy GHB, metadonie, steredach etc. co do teraz mnie dziwi
  • 4992 / 881 / 0
Problem z mefedronem zaczyna się wtedy gdy ktoś nadużywa i wpada w uzależnienie, to samo tyczy się wszystkich beta-ketonów. Gdy bierze się raz na jakiś czas to szkodliwość jest niewielka, sam dopóki potrafiłem się ograniczyć do brania okazjonalnego, a nie trwało to długo to nie miałem jakichś większych problemów. Normalnie kilka h po ostatniej kresce kładłem się spać, nie miałem żadnych zwał, budziłem się rano jak gdyby nigdy nic, no po prostu ideolo. Natomiast gdy zaczynamy nadużywać mefa czy inne beta ketony to psychicznie i fizycznie potrafi wyniszczać stosunkowo szybko. Takie jest moje zdanie.
  • 24 / 5 / 0
@kaelimwen sam w sobie mefedron (czysty i sprawdzony odczynnikami) nie sieje spustoszenia w organizmie tak jak wiele innych używek. Z tego co wyczytałem z badań głównie na zwierzętach to:
- jest błyskawicznie metabolizowany (The elimination half-life for mephedrone was 2.15 h and 7.89 h for MDMA.), do nietoksycznych związków, a podczas procesu nie wydzielane są reaktywne formy tlenu
- (prawdopodobnie) nie uszkadza receptorów dopaminowych (badanie na szczurach)
- mieszanie z alko nie powoduje wzrostu neurotoksyczności, za to dochodzi do większego wjazdu na układ sercowo-naczyniowy + znaczący wzrost euforii (badania na ludziach)
- z tego co czytałem to są sprzeczne badania co do wpływu na receptory 5ht

Tak czy inaczej mefedron jako substancja wypada na prawdę dobrze, myślę że dobrym przykładem będzie zestawienie wieloletniego usera mety/fety/emki/benzo do ketoniarza. Ci drudzy po odstawieniu i kilku tygodniach przerwy w pełni dochodzą do siebie, przynajmniej tak zaobserwowałem. Inna sprawa że zła sława 4mmc wynika z tego, że jest to bardzo tania substancja za którą łapią się debile w stylu "no dawaj seba ten kryształ, chuj wie co to byleby klepało i byleby do końca wora %-D " A potem zdziwieni że są totalnie rozjebani po 5 dniach bez snu i diecie składającej się tylko z kryształu
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".