Szukam informacji na temat substancji które mogą pomóc przy silnym, długotrwałym stresie absolutnie bez działania psychotropowego. Rozumiem że tutaj głównie o psychotropach się dyskutuje, ale może ktoś z Państwa posiada taka wiedzę. Chodzi mi o stres silny, przewlekły, który wpływa już bardzo destrukcyjnie na moją kondycję fizyczną a co za tym idzie na funkcjonowanie na codzień, który będę miała jeszcze z parę miesięcy. Myślę że sprawa związana jest tu stricte z hormonem stresu, kortyzolem. Interesuje mnie czy istnieją leki które redukowały by poziom kortyzolu i czy jest to niebezpieczne żeby starać się obniżyć jego poziom na własną rękę? I czy tego typu leki nie wpływają na psychikę, ponieważ absolutnie nie chcę żeby wywierały tego typu działanie. Wiem że powinnam udać się do endokrynologa w tej kwestii, niestety ciężko o to w mojej miejscowości więc próbuje się zorientować w sytuacji.
Całkowicie blokuje receptory adrenaliny i noradrenaliny. 0 działania rekreacyjnego.
Każdy lekarz wypisze bez problemu.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
19 kwietnia 2017jagupard pisze: @Notoshchiba
Co rozumiesz przez słowo 'działanie psychotropowe' ?
19 kwietnia 2017jazzbass pisze: Klonazepamik
Opipramol, hydroksyzyna
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
O, albo może jeszcze jakiś neuroleptyk? Perazynka albo lepszy Chlorprotiksen? Nie uzależnia, w normalnych dawkach nie zaburza funkcjonowania.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.