Szukam informacji na temat substancji które mogą pomóc przy silnym, długotrwałym stresie absolutnie bez działania psychotropowego. Rozumiem że tutaj głównie o psychotropach się dyskutuje, ale może ktoś z Państwa posiada taka wiedzę. Chodzi mi o stres silny, przewlekły, który wpływa już bardzo destrukcyjnie na moją kondycję fizyczną a co za tym idzie na funkcjonowanie na codzień, który będę miała jeszcze z parę miesięcy. Myślę że sprawa związana jest tu stricte z hormonem stresu, kortyzolem. Interesuje mnie czy istnieją leki które redukowały by poziom kortyzolu i czy jest to niebezpieczne żeby starać się obniżyć jego poziom na własną rękę? I czy tego typu leki nie wpływają na psychikę, ponieważ absolutnie nie chcę żeby wywierały tego typu działanie. Wiem że powinnam udać się do endokrynologa w tej kwestii, niestety ciężko o to w mojej miejscowości więc próbuje się zorientować w sytuacji.
Całkowicie blokuje receptory adrenaliny i noradrenaliny. 0 działania rekreacyjnego.
Każdy lekarz wypisze bez problemu.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
19 kwietnia 2017jagupard pisze: @Notoshchiba
Co rozumiesz przez słowo 'działanie psychotropowe' ?
19 kwietnia 2017jazzbass pisze: Klonazepamik
Opipramol, hydroksyzyna
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
O, albo może jeszcze jakiś neuroleptyk? Perazynka albo lepszy Chlorprotiksen? Nie uzależnia, w normalnych dawkach nie zaburza funkcjonowania.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.