Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam serdecznie.
Szukam informacji na temat substancji które mogą pomóc przy silnym, długotrwałym stresie absolutnie bez działania psychotropowego. Rozumiem że tutaj głównie o psychotropach się dyskutuje, ale może ktoś z Państwa posiada taka wiedzę. Chodzi mi o stres silny, przewlekły, który wpływa już bardzo destrukcyjnie na moją kondycję fizyczną a co za tym idzie na funkcjonowanie na codzień, który będę miała jeszcze z parę miesięcy. Myślę że sprawa związana jest tu stricte z hormonem stresu, kortyzolem. Interesuje mnie czy istnieją leki które redukowały by poziom kortyzolu i czy jest to niebezpieczne żeby starać się obniżyć jego poziom na własną rękę? I czy tego typu leki nie wpływają na psychikę, ponieważ absolutnie nie chcę żeby wywierały tego typu działanie. Wiem że powinnam udać się do endokrynologa w tej kwestii, niestety ciężko o to w mojej miejscowości więc próbuje się zorientować w sytuacji.
  • 1009 / 42 / 0
Wypróbuj propranolol.
Całkowicie blokuje receptory adrenaliny i noradrenaliny. 0 działania rekreacyjnego.
Każdy lekarz wypisze bez problemu.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 3455 / 1124 / 0
To stary lek, ale jest bardzo dobry, ponoć pomaga na stres na zasadzie zmniejszenia częstotliwości pracy serca, a także obniża ciśnienie tętnicze. Poza tym ćwiczenia aerobowe.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 304 / 13 / 0
@Notoshchiba
Co rozumiesz przez słowo 'działanie psychotropowe' ?
Pozdrawiam
  • 325 / 1 / 0
Klonazepamik
  • 762 / 35 / 0
19 kwietnia 2017jagupard pisze:
@Notoshchiba
Co rozumiesz przez słowo 'działanie psychotropowe' ?
19 kwietnia 2017jazzbass pisze:
Klonazepamik
:)

Opipramol, hydroksyzyna
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 519 / 47 / 0
Melisa
  • 3455 / 1124 / 0
No i cała masa ziółek, gotu kola chociażby.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 694 / 70 / 0
Z ziołowych preparatów polecam lupulinę, działa ona rozluźniająco na mięśnie gładkie (np. sercowe), obniża ciśnienie krwi, uspokaja. Dawki powyżej ~500mg nasilają senność, ale poniżej sprawdzają się świetnie w redukcji objawów stresu codziennego. Propanolol jest już syntetykiem, blokując działanie adrenaliny i noradrenaliny również działa uspokajająco.

Skąd przekonanie, że winowajcą jest kortyzol? Robiłaś jakieś badania w tym kierunku? Jeżeli jest tak jak mówisz, to może zapytaj swojego lekarza o inhibitory tego hormonu?
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 253 / 40 / 0
Autor już pewnie ma w dupie ten temat albo umarł z tego stresu. Ale może się innym przyda. Kortyzol spada podczas wysiłku fizycznego, spala się w mięśniach. Więc jakieś spacery, aeroby itp. Druga sprawa, poczucie stresu rodzi się w głowie, w psychice. Więc coś psychoaktywnego byłoby pomocne. Pewnie chodziło autorowi o coś nie zaburzającego normalnego funkcjonowania i nie uzależniającego. Na MOIM miejscu ziółka bym sobie odpuścił, hydroksyzynę też bo więcej hydra zamula niż to warte. Propranolol jest OK z tym, że jeszcze jakiegoś Relaniumka bym dorzucił, nie zaburza to normalnego funkcjonowania, no ale może uzależnić.

O, albo może jeszcze jakiś neuroleptyk? Perazynka albo lepszy Chlorprotiksen? Nie uzależnia, w normalnych dawkach nie zaburza funkcjonowania.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.