...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 28 / / 0
No właśnie też tego nie rozumiem... klony i alpre mi przypisuje bez problemu ale relanium nie bo to zło... %-D
A jeśli chodzi o cene to jutro się dowiem przy kasie zapewne. Dam znać, na pewnej stronce typowo o lekach cena wynosi ok. 70zł bez refundacji, więc dość drogo.
A ktoś wie coś więcej o działaniu dihydrokodeiny? Czy ma działanie rekreacyjne? Bo w duckduckgo niewiele jest informacji na ten temat. Miał ktoś styczność z tą substancją?
  • 906 / 75 / 19
To przecież podstawowa wiedza jest (którą powinien posiadać lekarz), że z najmocniejszych benz (typu właśnie klony i alpra), o krótkim okresie półtrwania (co robi z nich najsilniej uzależniające substancje z tej rodziny leków), to schodzi się, przechodząc na słaby, długodziałający i najmniej uzależniający diazepam.

No, ale, tak naprawdę, wiele ćpunów z hyperreala wie na tego typu tematy więcej od nich, mimo, że ci drudzy mogą się poszczycić ładnie wyglądającymi papierkami, dzięki którym mogą sobie od tej pory stawiać "dr" przed nazwiskiem.

S'il vous plait, monsieur - dihydrokodeina-watek-ogolny-t12655.html
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 12840 / 2504 / 0
Relanium, to jedyne benzo, które ciężko było mi dostać od lekarza. Jest dokładnie tak, jak piszecie - klony i alprazolam w każdej ilości, ale relanium nie, bo uzależnia...
  • 4 / / 0
ja osobiscie kode jem od bodajze 10 lat w ...hmmm 10 letnim ciagu, dzien w dzien, w tygodniu, weekendy, swieta i w ogole. jedyna przerwa to jeden pobyt na odwyku poltoramiesieczny no i moze ewentualnie jakies pojedyncze dni, iedy po ostrym imprezowaniu nei mialem mocy dojsc do apteki i np. jaralem all day ziolo, pilem alko albo wpierdalalem benzo.
aktualnie jestem na odtruciu (14 dni), glownie podaja mi buprenorfine i klonazepam + standardy typu hydroxyzyna, kwetiapina, jakies modulatory jak chujaszcze depakini itd. ale pisze o tym po to, ze ta bupra rzeczywiscie w mixie z klonami pomaga. probowalem samemu w domowych warunkach, i to mialem i klony i ziolko i takie tam, ale "brakowalo memu cialu opiatowego pierwiastka". a tutaj i owszem pierwsze 2-3 dni ciezkie, ale dalej calkiem calkiem, spodziewalem sie, ze bedzie gorzej, bo przypominam pierwsze 5 lat to walilem tak do 450 mg dziennie, kolejne 5 to juz nie mniej niz gram, w seriach po 300mg.
  • 906 / 75 / 19
@normannew - ale pojeby, od głupiej kodeinki ładują w Ciebie buprę i klony - debilizm do kwadratu (i do tego w benzo wpierdalają, od którego nie byłeś do tej pory uzależniony).
  • 28 / / 0
Dzisiaj otrzymałem w aptece DHC Continus za 44zł oczywiście musieli się pomylić i zamówili 60mg a nie 90mg ale już mi się nie chciało wracać z powrotem i się kłócić... To chyba jakiś standard w aptekach że się "mylą" z ilościami które są wypisane na recepcie, już drugi taki przypadek miałem, ale że nie mam zbytnio kasy to nawet mi to teraz pasowało %-D
Dzisiaj przetestuje jak to się sprawuje jako zamiennik Tramalu i stopniowo będę schodzić do minimum.
  • 906 / 75 / 19
@KaliBeer177 - no to tanio, myślałam, że więcej będą Żydzi sobie liczyli. Daj znać, jak to Ci zadziała na skręcie.
  • 5 / / 0
Chciałbym zadać parę pytań o detoks i odstawianie tramadolu oraz konsekwencje tego.
Moje dawki to było 37,5 mg dziennie, najwyżej brałem 72mg.
Przez ostatnie 7 miesięcy brałem tabletkę, lub dwie codziennie.
Chroniłem dodatkowo wątrobę regularnie, bo przyjmowałem to w postaci Poltram Combo, wiem że głupio.

Po tych 7 miesiącach postanowiłem to odstawić, bo już pod koniec ciągu czułem się osłabiony, cierpiałem na bezsenność. Kiedy kompletnie odstawiłem tabletki, wszystko się pogorszyło. Nastrój strasznie spadł, zero chęci do życia, zero motywacji, nie chce mi się nawet wstać z łóżka, bo tak zmęczony fizycznie jestem, mimo że nie pracuję ciężko fizycznie.

Zauważyłem też, że po przyjęciu 200mg kofeiny stan się poprawia, ale tylko na 4-5 godzin.

Abstynencja całkowita od tramadolu trwa od piątku, 2.06.2017.

W środę jadę do psychiatry, bo sam sobie nie dam rady.
Mam tylko prośbę do Was - napiszcie proszę jak wytrzymać tę depresję przez te kilka dni, czym się wspomagać, co robić, co jeść?

Na sen wypijam przez ostatnie dwa dni 7,5mg zopiklonu. Działa też na nastrój, ale po 12 godzinach przechodzi i znów jest to samo, muszę szukać jakiejś kofeiny czy guarany, aby mieć siły na cokolwiek.

Wiem że to głupie pytanie, ale ile może trwać taka depresja odstawienna?
Czy możecie mi też polecić jakieś antydepresanty dobre w moim przypadku? Nie wiem czy psychiatra dobierze mi dobry, ale mam nadzieję, że będę miał szczęście. Akurat na tym dziale leków się nie znam,.

To jest straszny stan obezwładniającego zmęczenia. Czułem się dziś jakbym przez cały dzień wykonywał prace fizyczne, a właściwie nic dziś nie zrobiłem. Mógłbym ciągle leżeć w łóżku, bo wstanie wydaje mi się bez sensu, a z resztą ciało jest bezsilne, aby się podnieść,

Dziękuję bardzo z góry za pomoc.

Dopiszę jeszcze, że mam 24 lata, szczupła budowa ciała, aktywność fizyczna typu spacery i rower jak jeszcze miałem siły i chęć. Zróżnicowana dieta, mięsna (drób, wieprzowina), warzywa, owoce (kapusta zielona, sałata, ogórki, jabłka, banany, truskawki i inne), nabiał czyli jogurty, mleko, kefir, słodycze choć ostatnio mniej, napoje to woda mineralna, soki, czasem cola.

Nie piję alkoholu, nie palę niczego, nie biorę też niczego. Jedyny substancjami towarzyszącymi mi ostatnio jest tylko tramadol i zopiklon oraz kofeina i zielona herbata.

Dziękuję z góry za pomoc.
  • 2372 / 317 / 0
@up - mamy 9.06 - czyli tydzień nie bierzesz, tak ?? To są normalne objawy odstawienne a ty na dodatek przechodzisz je w formie wręcz spacerowej. Brałeś długo ale nie w dawkach rekreacyjnych.
35mg czy czasem 72mg ? To są zalecane przez lekarza. Ja robiłem odstawkę Tramalu po pól rocznym ciągu w dawkach i po 2-3 gramy dziennie. Tak, że masz jeszcze naprawdę luzik. Nie idź do żadnego lekarza, tylko poczekaj jeszcze tydzień,dwa. To przechodzi. A tak lekarz przepisze Ci jakieś psychotropy i będziesz ćpać nowe gówno. Za tydzień powinno Ci się polepszyć - rower, basen itp. Masz rozregulowaną gospodarkę hormonalną, endorfiny itp - ale to się SAMO naprawi. Tylko przemęcz się trochę jeszcze.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 221 / 19 / 0
jak wyzej. nic Ci nie bedzie, zdrowo sie odzywiasz w dodatku, bedzie dobrze, polecam sport i duzo snu.
Uwaga! Użytkownik wariatka12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.