...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 468 / 98 / 0
Zaczynam od nowa, jak zwykle jestem pełna optymizmu :patrzy:
Data startowa czystości od opio to 18 lipca xd
If I could be free from the sinner in me
  • 375 / 102 / 0
Może pomyśl jednak o terapii indywidualnej i grupowej no albo w ostateczności o ośrodku. Siedząc na dupościsku będziesz miała po kilkanaście detoksów w roku - po co się tak męczyć. To już lepiej lecieć w ciągu do momentu aż przywalisz głową o beton, staniesz w miejscu, przestaniesz się rozwijać, zacznie sypać ci się zdrowie (głównie pewnie psychiczne), praca, relacje z bliskimi - wszystko do tego stopnia, że będzie to już nieznośnie/ boleśnie nie do wytrzymania. Może wtedy będzie Ci łatwiej podjąć decyzję o leczeniu. I piszę to bez ironii, w oparciu o własne doświadczenia.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 468 / 98 / 0
Dzięki, ale póki co zaczynam zupełnie inaczej, narazie bez dupościsku. Zaczęłam jarać i chyba po prostu chodzi o to, że ja kocham nietrzeźwość, a nie morfinę, tyle.
If I could be free from the sinner in me
  • 375 / 102 / 0
Też przerabiałam jaranie jointów na zaleczenie chęci wzięcia opio - na krótką metę pomaga, na dłuższą miałam lęki z odbicia i wracałam dość szybko do heroiny czy w późniejszych latach do kodeiny i PST.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
19 lipca 2020kanda pisze:
Mówisz o helu czy mj? Przeciez badania laboratoryjne z moczu to max z 2 tygodni cokolwiek wykrywają.
Hejka, oczywiście że mj. Żadnych innych dragów nie ruszam. Kiedyś tam spróbowalem koxu tylko.
Właśnie ludzie różnie piszą, niektórzy że po miesiącu wykrywalo, ja robiłem w zeszłym Tygodniu test z apteki ( czułość 50ng/m) te laboratoryjne mają czułość 20 ng/m.
W każdym bądź razie idę jutro na te badania i zobaczymy co się stanie, 3 tygodnie abstynencji. Jeśli kogoś to interesuje to dam znać jak poszło.
  • 57 / 6 / 0
Odtrucie dla mnie nie istnieje, będąc dłuższy czas na trzeźwo odbija mi. Muszę się zaleczać sącząc piwka, z rana po wstaniu. Nie potrafię utrzymać trzeźwości, to dla mnie siedmiomilowy krok. Nikt mi nie zakazuje, sam se wytyczam swoja droge.
Uwaga! Użytkownik przedmuchany nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
23 lipca 2020Pomocybadania1 pisze:
19 lipca 2020kanda pisze:
Mówisz o helu czy mj? Przeciez badania laboratoryjne z moczu to max z 2 tygodni cokolwiek wykrywają.
Hejka, oczywiście że mj. Żadnych innych dragów nie ruszam. Kiedyś tam spróbowalem koxu tylko.
Właśnie ludzie różnie piszą, niektórzy że po miesiącu wykrywalo, ja robiłem w zeszłym Tygodniu test z apteki ( czułość 50ng/m) te laboratoryjne mają czułość 20 ng/m.
W każdym bądź razie idę jutro na te badania i zobaczymy co się stanie, 3 tygodnie abstynencji. Jeśli kogoś to interesuje to dam znać jak poszło.
I jak tam? Wyszlo cos?
  • 3244 / 553 / 0
26 lipca 2020przedmuchany pisze:
Odtrucie...
Każdy dzień podjęcia inicjatywy żeby to utrzymać może okazać się kiedyś najważniejszym dniem.
Ja osobiście uważam im większe problemy z ćpaniem tym zmiana życia i zwiększona aktywność do osiągania jakiś innych życiowych inicjatyw musi być proporcjonalna.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 88 / 23 / 0
Drodzy Hypowicze. Jestem obecnie w 5 miesięcznym ciągu na PST i chciałbym z tym skończyć. Wiem już, że nie poradze sobie na sucho ze skrętem. Chciałbym się udać na detoks szpitalny. Potrzebuję rady od czego zacząć, do kogo się zgłosić, jak to wygląda, ile trwa itp..
Pozdro...
  • 20 / / 0
Siema
Był ktoś na detoksie i terapii w Kościanie na nowych oddziałach (nie jestem alko). Chodzi o Śmigielska. W necie żadnych opini, a jutro lub w piątek tam jadę. Jakieś doświadczenia? Opinie. Regulamin. Jadę tam w ciemno i przydałoby się światełko.
Pozdro dsetuxy
"My final words shall be FUCK THIS WORLD"
Old Man's Child - Born of the Flickering - Last Chapter
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.