Edit: Tak, bupra zaleczy skręta.
Ale to doslownie nie wiem, 2 czy 3. Wiec nie wiem czy to nie glupota. Jest zadowolony, mowil, ze sobie wszystko ulozyl. Ale to jest kaganiec, a zejsc z tego ciezko. Dodatkowo wiele razy czytalem, ze na poczatku jest fajnie, a potem z kazdym rokiem gorzej. Czyli jak przy innych opio.
W szpitalu w którym byłam trzeba było wręcz walczyć o to by być na metadonie i uważam, że to dobrze, bo metadon dla mnie jest ostatecznością.
jednak takie branie co 3 dni zwlaszcza maku to za krotko. za kazdym razem lekki skręt. bez rowerków, jakiegos pocenia, ale zimno, fatalny nastroj, wiec ciagle jest to bardzo męczące
z jednej strony nie mam sily psychicznej, zeby pociągnąć dalej, a z drugiej strony jak wezme to czuje tylko gorszą deprechę niz w trakcie odstawki...na tych 'odstawkach' czuje sie psychicznie dobrze, lepiej niz po wzieciu, chociaz ciagle ten lekki skret..
po wyjściu natomiast ostro odrobię te przecierpiane dni.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
I jeśli próbowaliście ssri na odstawienie to jakie najbardziej wam pomogło?
A i jeszcze pytanie czy ewentualnie bupra działa na antydepach?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.