...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
@MaryJanee jak sie masz dzisiaj? Udało się ?
  • 1 / 2 / 0
Powiem tak... Ja dowiedzialam soe tydzien temu ze jestem w ciazy(bez hejtu prosze.) , bylam u psychiatry..z dnia na dzien bezdyskusyjnie kazano mi odstawic 450 mg pregi na dobe plus 20 mg escitalopramu...w zamian doraznie w razie wu dostalam relanium (diazepam) 2 mg( co mi z tego jak kiedys ladowalam rolki w kabel w duzo wyzszych dawkach ale walic to...) dzis po kilku dniach juz nie wytrzymalam.... Prega jak prega rozchwianie lęki itp...ale po ssri to jest jakis dramat te prady na ciele i zawroty nie mijaja a minal tydzien....

uprasza się o stosowanie nazw substancji miast handlowych leków - detronizator
  • 1078 / 318 / 5
@Angie93 Co do ciąży, to gratuluję (czemu miałbym hejtować?). namawiałbym cię, żebyś postarała się wytrzymać, dostałaś diazepam doraźnie to weź. Efekty odstawienne po pregabalinie mogą być silne ale trwają krótko. Jeszcze tydzień i będzie dobrze.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 5396 / 965 / 0
Ratuj się diazepamem kiedy tylko jest źle, jak kolega wspomniał z tydzień czasu i po sprawie. Co od escitalopramu i prądów to nie wiem ale po wenlafaksynie na pewno jest gorzej miałem te prądy co 5sekund przez dwa tygodnie z każdym dniem coraz mniej intensywne i czasowo też już co 10s co 20s i nagle przeszlo, przeżyjesz diazepam trochę będzie łagodzil objawy odstawienne i jednego i drugiego, tylko czemu taka śmieszna dawka jak 2mg dlaczego nie dali 5mg to nie rozumiem, ile tego masz?
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.