Generalnie przeżywasz typowe objawy odstawienne i nie ma powodów do niepokoju, powinno przejść po jakimś czasie. Radziłbym Ci zostać na tej dawce i nie ciąć do zera.
24 kwietnia 2026MaryJanee pisze: Chciałabym odstawić pregabalinę. Z 600 mg udało mi się zejść do 125 mg ale czuję się źle. Mam lęk, chce mi się płakać i nie chce mi się żyć. Czy ktoś miał podobnie ale jakoś udało mu się zejść całkowicie z pregabaliny?
I nie udało mi sie zejść :(
Trzymam kciuki!
Schodzenie z pregabaliny nie jest wcale takie straszne jak się wydaje, trzeba po prostu mieć twardą głowę.
27 kwietnia 2026PowaznyRozwazny3322 pisze: @MaryJane @dicatedoc załatwcie sobie Phenibut faa w dawkach 1000-1400 mg na ten czas zmniejszania pregabaalinu a potem już z górki będzie. Ewentualnie benzo jesli nie macie tendencji do wpierdalania sie w nalog(jak mozna sie uzaleznic od benzo???? Uzywam z 10 lat i sloik xanaxow z rok u mnie lezal i se bralem raz na miesiac rekreacyjnie tak zeby byl klimacik)
Miałem teraz 5 dni z pregabaliną dawki terapeutyczne jeszcze bo 450-600mg. No i po 5 dniach na takich dawkach już psyche siadła kolejnego dnia. Lekko, ale odczuwalnie. Skręty robią się coraz gorsze z każdym kolejnym
one by one we will take you
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.