Powyżej URL do spreadsheeta z poszczególnymi datami na road mapie w drodze do pełnej detoksykacji organizmu. Jest to bardziej zarys całego planu - który mam rozpisanego na kilkunastu stronach w moim prywatnym notatniku.
(I etap) obecnie w trakcie odtruwania się od opiatów - na finiszu. W ośrodku zaproponowano mi substytucje buprenorfiną bądź też metadonem, nie mniej nie jest przekonany do tego. Z racji tego, że przeszedłem uzależnienie fizyczne, a psychicznego nie posiadam taka substytucja może całkiem zaszkodzić.
(II etap) To walka z politoksykomanią (z dwoma ostatnimi imprezami - byćmoże dojdzie do tego trzecia, nie wykluczam tego*)
(III etap) To powrót do kondycji fizycznej sprzed zażywania narkotyków.
Cel: Całkowite zerwanie z zażywaniem jakichkolwiek narkotyków w jakiejkolwiek formie.
Zamierzam wykorzystać w pełni to co oferuje program odwykowy w poradni terapii uzależenień Eleuteria, w Warszawie. Posiadam pełne wsparcie rodziny, przyjaciół i współpracowników (wszystkim się przyznałem do problemu), w tym samym czasie jestem w trakcie diagnostyki nowotworowej.
Dodatkowo z czasem będę się wyzbywać wszelkich narkomańskich znajomości, książek i muzyki, a nawet konta na Hyperreal - oraz w swej ogólności wszelkich triggerów (bodżców) do narkotykowych działań.
*jakkolwiek to głupio dla niektórych nie zabrzmi, potrzebuje nabrać dodatkowego obrzydzenia do dragów, m.in. poprzez zjazdy - tak jak poprzez przeżycie skręta.
Powiązany wątek: detoks-terapia-indywidualna-itp-t54003.html
Wielki plan trzeźwienia, w którym umieszczasz ćpuńskie imprezy. Żałosne to jest.
myk polega na tym że w przypadku opiatów zrobiłem to samo i zadziałało skutecznie. A w przypadku imprez, najpewnie będą brane pod uwagę stymulanty, przy których zazwyczaj suplementowałem się benzo/neuroleptykami - przez co nie doświadczałem negatywnych skutów ich zażywania.
A buprednorfina w tej dawce mnie w ogóle nie robi i ledwie cokolwiek zalecza - suplementacja jest ostatecznością, dlatego ograniczam ją do minimum. Xanax jedynie na drażliwość jest zażywany.
Zresztą niezależnie od opinii znam swój organizm oraz mechanizm mojej politoksykomanii, aby wiedzieć w jaki sposób będę reagować.
Dodatkowo naprawdę bardzo bym chciał, żeby przeżycie skręta było w stanie zafundować wstręt na tyle silny, żeby skończyć z tym gównem.
wiesz, nie oceniaj mnie swoją miarą bo się przeliczysz. Że Ty się byś złamał to okej, nie mniej mam naturę niepoprawnego optymisty i taki mam po prostu charakter. Więc, pierdolisz zwykłe farmazony.Ale nie, sorry - wiesz lepiej
@Sekn
Jestem uzależniony fizycznie od opiatów. Ale jestem politoksykomanem i nigdzie nie napisałem, że chce iść na terapie buprą/metadonem - tak jak napisałem z resztą na początku - to ostateczność.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.