przepisano mi ja na bulimię i totalnie nie widziałam efektów, zero.
sertralina OK, po dwoch miesiacach autoagresywnej wegetacji sprawila ze zaczęłam żyć. nie było idealnie, ale przynajmniej pozbylam sie mysli samobojczych.
strasznie zaluje, ze trafiłam na lekarza idiotę, ktory wypisał mi złą receptę na wenlafaksynę,a gdy poszlam ja zmienic, totalnie z dupy przepisał mi znow sertraline, ktora juz przestala dziaalc. a slyszalam ze wenlafaksyna jest swietna.
primum non nocere
Nie mógł przewidzec, ze źle na ciebie zadziała.
To jest poza kompetencjami nawet Dr Housa
Dla mnie wenlafksyna jest dużo bardziej "inwazyjna", w sensie, że więcej ubocznych. Ale działa na pewno. Sertra jest kompromisem pomiędzy przyzwoitą skutecznością i małymi ubokami.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
Jedynym jak narazie skutkiem ubocznym są brain zaps które pojawiają się losowo, średnio raz w tygodniu, najczęściej z rana
Dzisiaj dostalem swoj pierwszy anty-depressant, a otoz Venlafaxine 75mg Instant Release.
Wzialem wlasnie tabsa i po 20 minutach zaczelo mi sie w glowie krecic, pocily mi sie dlonie, poczulem fale goraca i zimna, poczym stymulacja i nudnosci. Wzialem 600mg kodeiny i sie polozylem. Nie moge ulezec w miejscu, a kodeiny prawie nie czuje. Czuje sie jakbym wzial efedryne :rolleyes:
Moge byc alergikiem do wenlafaksyny, czy tak ma dzialac???
Tak na początku może działać, z czasem to przejdzie. I nie wal kody, albo sie leczysz albo ćpasz.
Mam jeszcze takie pytanie, jak wenlafaksyna spisuje sie w roli "mood stabilizer"? Mam z tym spory problem dosyc, a to powoduje cisnienia na dragi glownie. Nie jestem jednak bi-polar z mania.
Pozdro
na fobie sertra slabo dzialala, paro duzo lepiej, wieksza pewnosc siebie po paro.
antydepresyjnie sertra sie dobrze sprawdzila ale na paro mam wyjebane na wszystko. jednak co ciekawe sertra mnie duzo bardziej wyprala z emocji, paro w tej kwestii okazala sie delikatna u mnie.
skutki uboczne: tutaj sertra wypada duzo lepiej bo w zasadzie nie uswiadczylem po niej zadnych uciazliwych skuktow ubocznych nawet przy najwiekszej dawce. po paro juz od najmniejszych dawek pojawialy sie rozne uciazliwe skukti uboczne, narastajace wraz ze zwiekszaniem dawki.
poza tym duzo bardziej sztucznie/chemicznie czulem sie po sertr.
biorac paro juz ok. 4 miesiace nie odczuwam w sumie nic takiego.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.