Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2719 / 585 / 0
Mi się wydaje, że nikt już tego nie robi poza skrajnymi desperatami. Małolaty zamiast cipacza i innych dawniej powszechnych kinderćpuńskich dragów walą raczej "kryształ" który jest wszechobecny i ma bardziej zachęcające efekty.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 9409 / 1845 / 2
12 września 2025Poluska pisze:
Nie no, ale co do powidokow to ja mówię prawdę, ale co do glowy i szkod w mozgu mogę się tylko i wylacznie domyślać. Wiadomo. Wszystko orzeknie lekarz czy serio mi sie cos od cpania odkleiło czy nie
Jesteś nerwicowcem. benzydamina nasiliła (jak wszystkie narkotyki) te stany. Ja też powidoki miałem i milion innych rzeczy, lekarze nic nie znaleźli s im więcej chodziłem do lekarzy tym gorzej się czułem (pomimo ciągłego - nic panu nie jest).
Odstaw wszelkie używki,.ogarnij terapię i będzie dobrze.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 335 / 86 / 0
Tutaj się zgodzę z kolegą, widać że nerwica lata na pełnej
  • 94 / 7 / 0
Nerwica to nie wykluczone, ale ja odpycham od siebie mysl, ze ją mam, ignoruje to. Na terapie nie chce isc za zadne skarby swiata, ale wiem, ze kiedys i tak z przymusu tam pójdę czy bede chciala czy nie. Z resztą wypieram wszystkie problemy psychiczne, ignoruje je bardzo najwidoczniej. Tak czy tak moja drogą warto nie iść i na terapie warto pójść. Ja pojde, ale jak ogarne kogos wartego mojego czasu
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.