Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Jak zaczniecie sami bawić się w kultywację to nabierzecie może trochę kultury i nie będziecie już jumać cudzych plonów. Trzeba zaznać tej więzi z rośliną. Tak jak mówię, ja to robię dla kwiatów.
To chyba peoniówka co nie?
I jeszcze jedno pytanko. Bo ja to będę robić drugi raz w życiu w zeszłym roku ścinałem normalnie główki i ściągałem soczek makowy z kolanka niszcząc mak tym samym.
Czy istnieje szansa że jak delikatnie natnę kolanko makówki i ściągnę soczek biały opium to później tej roślinie nic nie będzie i normalnie będzie kwitnąć?
u mnie dość przyzwoicie- biorąc pod uwagę zeszły sezon powiedziałbym nawet w tym roku sezon zajebisty..
Mój dzisiejszy poranny zbiór (podzieliłem na dwie działki):
[ external image ]
01 lipca 2023Mefistofeles1945 pisze: @NahoyCito czekaj bo one są całkowicie zwinięte nie mają żadnych kwiatów, takie kule jak na tych zdjęciach z neta to czy mam czekać aż to się rozwinie i pospadają kolorowe liście czy mogę jak te kule są już??
Dobre ping-pongi.
Po spadnięciu kwiatu dobrze zaczekać z tydzień. Przyrost jest zauważalny. Wiadome, że one są już wtedy technicznie dojrzałe. Jak jest mało to już wtedy lecą pod nóż, ale chyba im więcej słomy tym więcej opium siłą rzeczy.
Popadało dzisiaj z kilka godzin i zastanawiam się czy zmienia się znacząco ilość alkaloidów w maczku.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.