Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
[ external image ]
Jak się raz trafi, to potem już wszystko jasne. Kupie coś nie klepiącego do siania i zamieszczę fotę jak wygląda taka przepłuczka (takia mętna woda z rzeki).
ps.Teraz mam inną technikę robienia PST i jak zobaczyłem tę fote to już mnie na bełta bierze lol
edit:
A w ogóle nie wiem, co to za skala porównawcza: jogurt waniliowy. Jogurt przeca biały jest, ewentualnie żółtawo-biały.
Oto moje pst foto.
[ external image ]
// edit2
Myślę, że z tym kolorem to nie takie proste, to może być kwestia nie tylko pożądanych przez nas zanieczyszczeń, ale i zanieczyszczeń powstałych przy pakowaniu / przechowywaniu wydobytych z makówek ziaren.
Podejrzewam, że dlatego wyniki naszych badań organoleptycznych / porównań są tak niespójne.
Tak sobie tu piszemy, a skonczyc sie moze jak z avio. Tylko avio ma jeszcze apteki, a PST niee. PST jest fajne, każde inaczej dziala, idealne na kryzysy finansowe dobra bania na cały dzień za 10zł, a znaleść jest tak łatwo i nie chodzi bynajmniej mi tu o rzucane nazwy na forum, bo powinni to zlikwidowac i wrócić do kodowania
nazw ;p
snooze pisze: Tak sobie tu piszemy, a skonczyc sie moze jak z avio.
Może faktycznie inne wymagania mamy, choć ja po pierwszych paru herbatkach leżałem na kanapce i przymykającymi się oczami obserwowałem przytulne otoczenie - nie mógłbym powiedzieć, że ledwie smyrnęło :)
miumin pisze: // edit2
Myślę, że z tym kolorem to nie takie proste, to może być kwestia nie tylko pożądanych przez nas zanieczyszczeń, ale i zanieczyszczeń powstałych przy pakowaniu / przechowywaniu wydobytych z makówek ziaren.
Podejrzewam, że dlatego wyniki naszych badań organoleptycznych / porównań są tak niespójne.
;-)
michallo pisze: Dodajemy naszego zakwaszacza. Może to być cytryna, kwasek cytrynowy, ocet, witamina C. Pamiętajcie aby nie przesadzać z ilością. Chcemy osiągnąć optymalne PH 6.5. Wystarczy ok. ¾ łyżeczki kwasku cytrynowego/5ml octu na kilogram maku.
Dodatkowo jest to bardzo mała ilość - sugeruję 15ml octu / 0.5 l wody.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.