Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
04 czerwca 2025archer pisze: Jak wyjdzie bardzo silny (olej) i trzymasz przez kilka minut w buzi to efekty czuć już od razu (słabe, ale typowo gałkowe).
Śniadanko przed tripem musi być lekkie, więc wypiłem w terenie aryana z 15 gramami gałki i litr kefiru z wymieszanymi po 10 g: kurkumą, pieprzem i imbirem. Do tego szot z kofeiną z ekstraktem guarany, kofeina z guarany uwalnia się wolniej, jest jej 175 mg w buteleczce + 25 mg bezwodnej (firma "góra bogów", 25 ml, cena ok 5 zł). Za paczkę prymata - 1,79 zł (taniej już chyba nie ma...). Była godz 7:00 i jeszcze o 11:27 nie weszło.
Do gałki będę żuł liście mięty nawodnej, świeżej z brzegów Świdra - tonizuje, lekko uspokaja, wzmacnia koncentrację, dodaje energii ogólnej.
PS. Próbował ktoś parząchę damiany podczas peaku? Chyba sprubóję, bo samą damiankę odczuwam fajnie i wyraźnie.
Na zejście gałki i uspokojenie niepkoju polecam 300 mg pregabaliny (nie nadużywać plis - tragedia), 200 mg trama oraz można dorzucić 1 g depakiny. Dziś dodałem to + zżułem 54 liście sałaty kompasowej, no i oczywiście kurkuma z pieprzem. Czuję się wyśmienicie jakoś tak opiatowo (ale nie od tramadolu), peak zszedł i jestem "stoned". Zarzucałem wczoraj o 8-mej 15 g i trzyma jeszcze, leki zapodałem o 1-szej. Mimo, że nie spałem całą noc to jestem rześki i idę połazić, bo mam fazę na to - leciutko się chodzi i miękko. Czuję się skoncentrowany i bystry np. trudne gry "dopasuj 3" rostrzaskuję migiem. Bardzo odświeża potężny tytoń palony dużymi machami z fifki i mięta. Z barwinkiem na pamięć i krążenie mózgowe już nie kombinuję, bo obciąża jeszcze bardziej ciało i ciśnienie spada dodatkowo.
Nie znoszę jednak smaku i zapachu gałki.
Wie ktoś czy można gałkę i Pregabaline zmiksować?
Obie substancje mocno wyostrzają obraz, do podziwiania widoków zajebista sprawa.
Działa silnie rozkurczowo na mięśnie gładkie, hamuje monoaminooksydazę (inhibitor MAO) oraz cyklooksygenazę prostaglandynową. Gałka muszkatołowa i kwiat muszkatołowy są stosowane w leczeniu zaburzeń czyności żołądka i jelit, przy biegunce, skurczach żołądka, nieżycie żołądka, wzdęciach. Zwiększa uwalnianie serotoniny w mózgowiu. Hamuje ośrodek głodu, zmniejszając apetyt. Pobudza miesiączkowanie. Olejek wcierany w skórę działa rozgrzewająco, przeciwreumatycznie i odkażająco, wykazuje aktywność przeciwbólową silniejszą niż diklofenak, czy ketoprofen.
Historia używania jako narkotyku:
*** Średniowiecze i renesans (Europa): gałka była bardzo cenna, ale znana była także z „dziwnych” efektów po spożyciu w dużych ilościach. Wierzono, że ma magiczne lub lecznicze właściwości.
** XIX wiek: Odnotowano przypadki eksperymentowania z gałką muszkatołową w celach odurzających, zwłaszcza w środowiskach więziennych i wojskowych (gdzie dostęp do innych substancji był ograniczony).
* XX wiek: Młodzież, hipisi i niektórzy eksperymentatorzy w USA próbowali gałki muszkatołowej jako alternatywnego narkotyku. William S. Burroughs pisał o niej w swojej twórczości.
05 czerwca 2025global108 pisze:Ja tak miałem jak byłem młodszy (16-17 lat) i żułem po prostu całe nutmegi ze smakiem (teraz mam odrazę do smaku oprócz posmaku muszkatołowca w sosie i flakach). Pierwsze, lekkie efekty były po kilkunastu minutach.04 czerwca 2025archer pisze: Jak wyjdzie bardzo silny (olej) i trzymasz przez kilka minut w buzi to efekty czuć już od razu (słabe, ale typowo gałkowe).
Śniadanko przed tripem musi być lekkie, więc wypiłem w terenie aryana z 15 gramami gałki i litr kefiru z wymieszanymi po 10 g: kurkumą, pieprzem i imbirem. Do tego szot z kofeiną z ekstraktem guarany, kofeina z guarany uwalnia się wolniej, jest jej 175 mg w buteleczce + 25 mg bezwodnej (firma "góra bogów", 25 ml, cena ok 5 zł). Za paczkę prymata - 1,79 zł (taniej już chyba nie ma...). Była godz 7:00 i jeszcze o 11:27 nie weszło.
sn.jpg
Do gałki będę żuł liście mięty nawodnej, świeżej z brzegów Świdra - tonizuje, lekko uspokaja, wzmacnia koncentrację, dodaje energii ogólnej.
DSCF1829.JPG
PS. Próbował ktoś parząchę damiany podczas peaku? Chyba sprubóję, bo samą damiankę odczuwam fajnie i wyraźnie.
Jak to możliwe, żeby nie zadziałały 2 torebki (2 x 9 g) mielonego kamisa, podczas gdy robi mnie już jedna torebka (10 g) prymatu? Zapodałem wczoraj o 13-tej i do 20-tej dupa. może coś deeelikatnie na granicy placebo. Żarłem już z różnych źródeł, łącznie ze świeżymi, całymi (orzech + czerwona osłonka + miąższ) owocami "gruszkami" w Birmie - dwa takie robią porzędnie. Jadłem wcześniej kamisy i jednak mnie robiły, nie tak jak prymat, ale zawsze. Może przez dużą ilość czosnku w jedzeniu? Czosnek potrafi np. zepsuć fazę tramaldolową... Nie wiem o co kaman-biega?
Ja nie mam zupełnie ochoty - libido jest, ale kusiek nie staje. Wolę rozkminy i spacery w "pięknych okolicznościach przyrody" z fotografowaniem, albo tworzenie i słuchanie muzy. A także pracę zawodową (grafika komputerowa - projektowanie opakowań) i ćwiczenia. Ten specyfik wraz ze spice paste i kofeiną dodaje mi siły.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/vape.jpg)
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina
Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/passingjoint.jpg)
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu
Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/euda_2025.png)
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE
Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.