Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 39 / 4 / 0
hej explorer czytając kilka Twoich postów zauważyłem ogromny strach przed doświadczeniem z ayą, czy aby na pewno jesteś na to gotowa ? mimo że moim zdaniem aya nie powinna wyrządzić Ci krzywdy aczkolwiek nakręcanie się na bad tripa i wszelkie zepchnięte złe emocje mogą wyjść na wierzch co dla mnie byłoby pomocne ale niekoniecznie dla Ciebie dużo zależy tez od Twoich intencji, poziomu świadomości i ducha na którym obecnie jesteś. Wszystkie zahamowania, lęki na ten temat wynikają z iluzji jakie narzuca ego poza tym nie bezpodstawnie nazywa się aye matką bo dla mnie doświadczenie z ayą było jak spotkanie z bezgranicznie troskliwą i kochającą matką która nie ma prawa wyrządzić Ci krzywdy... to mimo wszystko warto zapewnić sobie pozytywne s&s jak przy każdym psychodeliku i mieć jasne intencje również. A co do wody destylowanej to wszędzie jest taka sama bez żadnych domieszek zdatna do konsumpcji, tyle że na stacji trochę droga...
  • 17 / 2 / 0
Najlepiej jakby byla destylowana. Pisali tutaj ze mozna zalewac kranowa, tylko trzeba ja odstawic na kilka godz. zeby chloru sie pozbyc. Wode destylowana mozna kupic w kazdym super/hiper markecie, stacji benzynwej, domu budowlanym itp. Woda ze stacji jest taka sama jak wszedzie, mozesz smialo uzyc.
  • 99 / 5 / 0
Woda do akumulatorów to właśnie woda destylowana :)
  • 163 / / 0
Krieng pisze:
hej explorer czytając kilka Twoich postów zauważyłem ogromny strach przed doświadczeniem z ayą, czy aby na pewno jesteś na to gotowa ? mimo że moim zdaniem aya nie powinna wyrządzić Ci krzywdy aczkolwiek nakręcanie się na bad tripa i wszelkie zepchnięte złe emocje mogą wyjść na wierzch
Nie czuję ogromnego strachu, raczej niepewność wynikającą ze stawiania kroków na nieznany mi dotąd ląd, wynikająca także ze skrajnie różnych relacji z podruży po aya - jedni jak ty doznają miłości, radości, oświecenia itp … inni przeżywają horror i piekło… Nie tyle co nakręcam się na bad tripa, ale myślę, że albo będzie zle albo dobrze albo i jedno i drugie … faktycznie może powinnam myśleć, że będzie dobrze...staram się mieć otwarty umysl i myślę o intencjach...

Kilka godzin odstania wody kranowej przed parzeniem ayahuaski, czyli ile - 3, 9, a może lepiej 24 ? Czy napój dużo straci na swej mocy przez gotowanie w takiej odstanej wodzie ? Czy mogę użyć wodę mineralną ze sklepu i jak to ma się do jakości wywaru ?

Będę gotować ayahuaskę ze 100 gram Psychotrii oraz 50 g B. Caapi osobno, podobnie będę pić osobno, najpierw całą B. Caapi, 20 minut pózniej połowę wywaru z Psychotrii.
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / / 0
Cześć ! :-) Parzę właśnie ayahuaske stosując sok z cytryny. :-) Wywar z Banisterii jest jasny, rdzawy, lekko pomarańczowy, wywar z Psychotrii jest ciemny, brunatny, przypomina cherbatę. Czy wasze także tak wyglądały ?

Ciężko mi idzie z odparowaniem wody, zgodnie z przepisem nie doprowadzam wody do wrzenia. W takim tempie to chyba kilka dni będzie mi się to odparowywać :-(
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
A ile dałaś wody? U mnie 1.5L odparowywał do znośnej objętości w 3.5h.
High, how are you?
  • 163 / / 0
chusajn pisze:
A ile dałaś wody? U mnie 1.5L odparowywał do znośnej objętości w 3.5h.
Do wywaru z Psychotrii dałam po litrze na każde gotowanie po przesączeniu, na wywar z Banisterii - 0,5 l. Bałam się, że woda zagotuje się, ale podkręciłam w końcu bardziej gaz.

Skończyłam gotować. Wywar z Banisterii odparowałam tak aby zostały ok. 2 łyki...wywar z Banisterii pachnie trochę jak grzane wino z przyprawami korzennymi, ma ciemny, brunatny kolor i jest lepki, wywar z Psychotrii ma kolor jak stopiona, ciemna czekolada i ma podobny zapach jak wywar z Banisterii. Obydwa wywary są gęste, brunatne.

Obydwa wywary przesącze jeszcze przez materiał aby pozbyć się fusów, następnie wstawię do lodówki w słoiczkach aby się jeszcze odstało i wyklarowało, po kilku godzinach zleję znad osadu to co zostało...no i dzisiaj wieczorem nadejdzie chwila prawdy...peace
  • 39 / 4 / 0
Kolor B.caapi wydaje się ok, nie wiem jak z P.V. bo miałem Mimose ja odparowywałem wszystko około 8-9 godz bo utrzymywałem temperaturę około 50 stopni, tak aby na pewno nie przypalić, teraz wiem że nic się nie jak będzie to 70-80 stopni. To powodzenia explorer, koniecznie opisz po wszystkim jak było ;]
  • 163 / / 0
Wywar nie zadziałał :-( :-( :-(

Smak nie najgorszy tylko bardzo kwaśny. Po wywarze z Banisterii (o ile była to Banisteria bo już zaczynam wątpić we wszystko) nie miałam mdłości, po wywarze z Psychotrii przez jakiś czas miałam mdłości, które znikły.

Następnym razem użyję mimozy i ruty oraz zaopatrzę się w wodę detylowaną (parzyłam na odstanej przez ponad 24h kranowej).

Mam tu pytanie odnośnie wody destylowanej - w ofertach jest napisane, że jest to woda destylowana dejonizowana albo destylowana nie-dejonizowana, którą powinnam wybrać ?
  • 663 / 13 / 0
Obojętne ;-)
Uwaga! Użytkownik 78tgyvrhsbn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.