Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
Jak zwykle prawda lezy po środku,
czarny3211 pisze:Koniec końców taki użytkownik kupi 50% gówna 50 % koksu- przy dobrych wiatrach
I po sniffie stwierdzi ze tak wyjebany to jeszcze nigdy nie był.
Co nie który Wariat stwierdzi ze jednak gówno chociażby miało 99% bo nie ma jak zajebać w nocha pół tynku pół fety i latać całą noc niż dorzucać co chwile
Koko u mnie wita bardzo odświętnie ale te co bylo ostatnio w WLKP to dramat
Pisząc Wlkp. jakie okolice miałeś na myśli?
02... pamiętasz jak pisałem o cegiełkach z logo lacoste? To faktycznie była ściema :-D Facet przyznał pierw, że był to taki mały żarcik :nuts: , a następnie, że dzięki tej bajeczce o logo udało mu się nie jednemu burakowi wcisnąć materiał za wyższą cene, a to już ma ręce i nogi...
http://www.bing.com/images/search?q=sta ... M=IQFRBA#a
Pamiętam pamiętam. Ludzie robią różne reczy żeby opchnąć towar i to z jak największą przycinką. Warto na to zwracać uwagę.
Ja w Polsce nie spotkałęm się żeby jakakolwiek paczka jaką widziałęm na oczy miała jakikolwiek symbol wytłoczony, bądź logo.
@Mastah
Nie wiem jak to wygląda w przypadku helu, bo nie siedze w temacie. Poza tym jak widze białą H z którą czasem mam kontakt ( najczęściej wzrokowy) zawsze była w workach w formie sypkiej.
Poza tym nie były to jakieś znacze ilości (>200-300g) żeby musiały być prasowane.
Wolę dać 90EUR/g za zważone i czyste c.
Do tego dochodzi pazerność rodaków. Goniec woli z 1g koksu (który mogłby sprzedać np za 300zł) zrobić 3g i sprzedać każdy z nich za 200zł (x3 = 600zł). Co z tego, że jak by miał extraklasę to by szło wszystko co ma na pniu... Ale po co, skoro głupi rodak przyjdzie i tak kupi tak.
I tu właśnie płynnie przechodzimy do kolejnego aspektu sprawy. A mianowicie głupi i naiwni kupujący. Myślą że za 150 zł abo 200zł dostaną coś w kurwę dobrego, prima sort prosto z pizdy peruwianki. Pierdolą, nie zapłacą 300zł bo ten tańszy na pewno też jest dobry. I nie wyciagają wniosków.
Do puki ludzie będą kupowali syf, do puty dilerzy będą w chuja lecieli. Nie byłoby zejścia, to jakość by się poprawiła. Osobiście wolałbym nie pizgać wcale koki, jeżeli nie miałbym dościa do najlepszego materiału.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.