Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2076 / 266 / 0
To nie substancja a dawka powoduje neurotokyczność w usa są preparaty na adhd i posiadają w metaamfetaminę w składzie.
@wez_sie_ogarnij nie wprowadzaj użytkowników w błąd
  • 110 / 30 / 0
Więc jaka dawka nie jest neurotoksyczna?
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2024 przez wez_sie_ogarnij, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3455 / 560 / 2
metamfetaminy? Każda jest toxic. Warto w ogóle zastanowić się nad zażyciem, nieźle ryje łeb.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 30 / 0
Wg mnie taki np klefedron chyba bardziej korbi
  • 2076 / 266 / 0
23 stycznia 2024wez_sie_ogarnij pisze:

Dawkowanie: zastosowania medyczne 10–40 mg/dobę

kotek” przyjacielu najpierw poczytaj trochę o dopaminie a potem rób do mnie podjazdy.
Pzdr
NCUX
  • 3455 / 560 / 2
meta jest spoko, jak masz pod ręką przeciwpsychotyki.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9509 / 1868 / 2
23 stycznia 2024nCuX pisze:

Dawkowanie: zastosowania medyczne 10–40 mg/dobę

kotek” przyjacielu najpierw poczytaj trochę o dopaminie a potem rób do mnie podjazdy.
Pzdr
NCUX
Heh 😉
Jak masz ADHD to jest to trochę inna bajka niż jak cpasz rekreacyjnie. Skoro masz ADHD to masz deficyt dopaminy. A toksyczność mety opiera się m.in na nadmiarze dopaminy.
Wg mnie taki np klefedron chyba bardziej korbi
klefedron to trochę inna klasa substancji.
Ciężko powiedzieć. Przy amfetaminach sam mechanizm działania podpada pod toksyczność.
Można ją ograniczać np poprzez antagonisty glutaminianu, wymiatacze wolnych rodników itd

Dokładniej masz to opisane np tutaj:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3870191/
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 110 / 30 / 0
No i w tym opracowaniu którego link podesłałeś wyraźnie piszą o amfetaminach, ale przede wszystkim o meth i MDMA. O samej amfetaminie tam niewiele jest. Wiadomo że ona uwalnia te same katecholaminy, ale nie w takim stopniu. Tak czy siak spróbowałem, nikogo nie namawiam, efekt jest przepotężny, dlatego takie to sieje spustoszenie. Ja pewnie jeszcze zakosztuje. Ale żal mi było tej dziewczyny, jak zapaliliśmy to pyta czy nie chcę podupcyć, za niewielkie pieniądze, a śliczna była. Powiedziała mi że ma 18 lat, nie wiem może miała, może raczej 17.
Ale jak zacząłem z nią gadać, pytam gdzie mieszka, ona że tu na dworcu.

Kurwa nie miałbym sumienia. Dałem jej trochę hajsu, mówię kup za to chociaż trochę żarcia. Reszta wiadomo na co pójdzie.
nCuX, teraz dopiero widzę że to twój faq dotyczący krypto. Ja tu z nikim wojen prowadzić nie mam zamiaru, tym bardziej z kimś kto jest autorem poradnika dla zielonych w tym temacie. A tak ogólnie to najlepiej kielicha strzelić i tyle 🙂
  • 9509 / 1868 / 2
@wez_sie_ogarnij amph też jest toksyczna.

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 4017300022

Zasadniczo problem jest taki, że amfetaminy blokują wychwyt zwrotny i zawracają katecholaminy do neuronu. A to już kumuluje problemy jak stres oksydacyjny itd.

Co do kielicha - od dawna się bada wpływ nawet niskich dawek alko na organizm i tu też szału nie ma. M.in przez te wszystkie uboki amfetamin powstał metylofenidat który ma być lżejszy dla organizmu zwłaszcza mózgu.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 50 / 4 / 0
meta jest jednym z najbardziej uzależniających środków, wpływ na dopaminę jest jeszcze większy niż od koki, więc się nie dziwię, pewnie ludzie ciężko mają brać to sporadycznie, jeśli mają gdzieś to pod ręką to aż ciągnie do tej bardzo dużej przyjemności :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI

Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.