Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
mozg szybko zaczyna sie upominac o 'już ostatnia kreseczke'.
w sensie że na bani bo potem jużź nie bardzo

Ciekawe to co napisałeś o tym kleju
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Filip, może i butapren dał Ci więcej przyjemności niż odpał. Ale moim zdaniem powinieneś wziąć pod uwage jeszcze jedną możliwość. Z tego co wiem jedyny "heroinowy" narkotyk jaki brałeś to był odpał który zrobiłeś sobie sam nie mając z tym wcześniej doświadczenia. Mogłeś coś spierdolić, dzięki czemu w odpale miałeś morfine zamiast heleny. Albo w większości morfine. I dlatego to nie było aż tak przyjemne. Oczywiście to jest tylko jedna z hipotez która wcale nie musi się pokrywać z prawdą. Mogło być naprawdę tak jak mówisz czyli po prostu butapren Ci bardziej odpowiadał.
  • 223 / 5 / 0
oczywiscie mogło tak być ale czy jest aż taka wielka róznica miedzy morfiną a heroiną?

bo teraz pukam morfine z tabletek w dawkach około 40 mg i to jeszcze nie to co wtedy z tym odpałem chociaż itak jest zajebiście.

no dobra moze przesadzilem z tym 'niczym' ;) bo kop choćby tych 40 mg M jest naprawde dobry ale napewno nie jest to tak przyjemne jak z tym klejem. w moim przypadku prznajmniej.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 654 / 14 / 0
Akurat kop przy morfinie nie jest jakiś wyjątkowy. Dla mnie był fajny, ale jednak po odpale lepszy. Ja tam klej wąchałem raz i to nie tak żeby odlecieć całkiem więc nie mam porównania:P
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Przy morfinie nie ma tego "zapadania się" jakie czuję przy odpale. Morfina wkłuwała we mnie milion igiełek i tyle. Mi sie specjalnie nie podobała.
  • 654 / 14 / 0
Igiełki to tylko efekt histaminy o ile się nie myle..... Za to po igłach ja zawsze czułem normalne uderzenie morfiny. Ale zgodze się że przy odpale to uderzenie jest inne (jak dla mnie lepsze) i podoba mi się to określenie użyte przez Ciebie "zapadania się". Pewnie wzięłaś inspiracje z filmu "Trainspotting" i sceny z dywanem;)
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Nie myślałam akurat o Transpottingu. To po prostu najlepsze określenie jakie przychodzi mi do głowy. Tak się właśnie po strzale czuję - jakby każdy kawałek mnie się zapadał.
Co do morfiny, to te "igiełki" faktycznie są efektem wybuchu histaminy, który w przykry sposób objawia się wysypką i czerwonymi plamami. Nie jest to moim zdaniem przyjemne, mimo że występuje też przy odpale który biorę (w trochę mniejszym stopniu, ale jednak. widocznie sporo w nim morfiny). Po parunastu minutach wszystko wracało do normy, a ja jakoś szczególnie wcale nie czułam się naćpana. Mnie morfina lekko rozczarowała, dlatego po zużyciu tamtych ampułek nawet nie kombinowałam następnych.
No ale dobra, to miał być temat o herze.
  • 654 / 14 / 0
A odpał Cię nie rozczarował?? Ja też wyraźnie czuje czasem morfine w odpale. Szczególnie wyczuwalna różnica jest na wejściu, między innymi właśnie poprzez te igły. Kolejną wyraźną różnicą jest czas działania. Morfina trzyma zdecydowanie krócej. Ostatnio akurat grzałem 4,5 centa towarku, który akurat morfiny miał na pewno niewiele. Igły praktycznie nie wyczuwalne, za to wejście....mmmm. Jakby przez mózg i całe ciało przeszło opiatowe tsunami. Zgrzałem się tak bardzo że ledwo oczy otwierałem i aż nie mogłem prosto chodzić, choćbym się starał.
  • 440 / 4 / 0
.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 654 / 14 / 0
chuj z heroiną, a jeszcze większy chuj z odpałem; niech was rozpierdoli stado waranów
Niech żyje kultura osobista!!! A tak na serio to takie cytaty upewniają mnie w przekonaniu, że narkomania nie definiuje ludzkiego intelektu. Czyli mówiąc łopatologicznie (bo sądząc po powyższej wypowiedzi kolega inaczej tego nie zrozumie) to że ćpam nie znaczy że jestem głupszy od kolegi, który napisał powyższego posta i jak mniemam nie ćpa.

PS. Mówiąc o ćpaniu mam na myśli odpał, browna czy inne rzeczy przyjmowane dożylnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.