Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1615 / 28 / 0
Jeśli alkohol na słońcu, to tylko zimne piwsko.
  • 2878 / 21 / 0
Polecam również schłodzone odpowiednio wino.
Lub wino + zimna woda.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2011 przez idontknow, łącznie zmieniany 2 razy.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1615 / 28 / 0
Wino to ja tylko do posiłków pijam.
  • 930 / 29 / 0
Chciałbym zauważyć, że istnieje również zjawisko dokładnie odwrotne - na słońcu nie da się dobrze napierdolić.
Zauważone 3 lata z rzędu na Przystanku Woodstock, nie tylko przeze mnie, ale wiele osób z którymi piwkowałem.
Jedno - dwa - trzy piwa pod rząd w dobrym tempie i tak na prawdę prawie żadnego efektu, dopiero pod wieczór, kiedy robi się chłodniej alkohol zaczyna klepać. Wymyśliliśmy, że to dlatego, że zanim zdążymy się odpowiednio sponiewierać, cały alkohol wyparowuje przez skórę w tym piekielnym słońcu.

Natomiast wódka pita w upał faktycznie sieka dużo, dużo efektywniej.
  • 5801 / 1193 / 43
Ma większe stężenie więc wolniej paruje. Coś w tym jest.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 712 / 83 / 2
Przypnę się tu.
Sytuacja w której pijemy na słońcu jest raczej analogiczna do picia alkoholu w ciepłym pomieszczeniu.
Nastawiliśmy się z kumplami na niewielkie wstawienie, więc kupiliśmy 0,7 na 3 osoby.
Wypiliśmy i 2 z 3 osób musiało odwiedzać kilkukrotnie toaletę. Było blisko urwania filmu, dziury w pamięci były dosyć lekkie, lecz drogi do domu to ja nie pamiętam. Brak kaca na następny dzień.
Pamiętam, że, gdy sprawdzaliśmy temperaturę w pokoju to wynosiła ona 32 stopnie! :nuts:
Byliśmy tak napaleni, że wódki również nie chłodziliśmy, a mimo wszystko całkiem dobrze wchodziła.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?