Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 366 / 91 / 0
@Cpundog2 Wjebiesz się w to 100% wiesz jedynie kto się nie wpierdziela w benzo? ten kto nie traktuje tego środka jako rekreacyjnego, tylko jako leczniczy, czyli użycie zgodne z ulotką, przez krótki okres czasu w nagłych sytuacjach.

Mechanizm iluzji i zaprzeczeń działa już u ciebie grubo, przecież skoro nawet nie potrafisz zapanować nad swoimi emocjami i musisz je łagodzić 3x w tygodniu specyfikami, to jak ty chcesz zapanować nad takim szatanem jak benzo?
  • 58 / / 0
No jak narazie biorę od 1,5 miesiąca po 1.5mg podzielone na 2-4 dawki (0.2-0.5mg) na tydzień i ciagle działa na mnie bardzo mocno, dawki nie zwiększyłem ani trochę. Niedługo zrobię przerwę na tydzień i zobaczymy czy jestem wjebany.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2026 przez Cpundog2, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 422 / 68 / 3
Ale to nie działa tak, że jak przez tydzień nie weźmiesz to nie jesteś uzależniony. Jak po przerwie wrócisz to już świadczy o jakimś stopniu zależności od substancji.
  • 58 / / 0
Ale ja się pytałem, czy przy takiej ilości będę miał jakieś fizyczne czy psychiczne efekty odstawienia bo jak narazie jak biorę 0.5mg 3x tygodniowo i robię sobie 2 dniowa pod rząd przerwe w sobote i niedziele to nie czuję żadnej zwały itp… 2x gorzej się czuję na kacu po 3 piwach niż po tym…
Ostatnio zmieniony 24 marca 2026 przez Cpundog2, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 7 / / 0
Przy klonach 2 dni przerwy to raczej za krótko, żeby zobaczyć czy są jakieś objawy odstawienne/pogorszenie nastroju/lęków itp.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2026 przez xnevermindx, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 58 / / 0
Ostatnie 0.5mg wziąłem ponad 55 godzin temu a ostatnie 0.2mg 36 godzin temu, myślę, że jakby się coś miało dziać to już by się działo?
  • 422 / 68 / 3
Jak weźmiesz kolejną dawkę, nieważne za ile czasu, to świadczy to już o chociaż minimalnym uzależnieniu psychicznym. Nie przekonasz siebie pytając o to ludzi na forum, bo spotkasz się tu z prawdą. Prawdą, która nie będzie zgodna z Twoimi poglądami. Chcesz se brać benzo to se bierz, ale nie myśl, że się nie wjebiesz.
  • 58 / / 0
W takim razie co powiesz o tych wszystkich ludziach którzy brali benzo latami ale nie codziennie i nigdy nie zwiększyli dawki ? Robili sobie przerwy na miesiąc i nic im się nie działo? To mit?

A ci alkoholicy co piją co drugi dzień i nagle przestają po latach bo im organizm wysiada i po zaprzestaniu picia nic im złego się nie dzieje a wręcz przeciwnie czują się lepiej? To też mit?

Naprawdę uważacie, że nie ma ludzi którzy potrafią kontrolować używanie narkotykow i nie brać ich codziennie, żeby tolerancja nie rosła? To, że wy tutaj zaczęliście jeść codziennie i zwiększać dawki to każdy inny też musi?
Ostatnio zmieniony 25 marca 2026 przez Cpundog2, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2960 / 637 / 0
Rozumiemy, Ty się nie uzależnisz, Ciebie to nie dotyczy. Co prawda były tutaj dziesiątki takich i wielu z nich skończyło w wątku o zgonach... ale Ty będziesz tym jedynym ponad to!
  • 592 / 145 / 0
Nie no ja mysle ze jakiegos grzejacego na sportowo sobie do kompletu znajdzie. Beda mogli elitarny klub zalozyc, w koncu procz Prezesa musi byc jeszcze Skarbnik.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.