Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Olazapina w połączeniu z clonem dała mi przeokrutnie mocną bombę. Nie mogłem się wysłowić i miałem jakiś popieprzone halucynacje. Po pół H odcięło mnie totalnie. Zasnąłem tam gdzie siedziałem.

Ps. Dlaczego benzo typu clon lub relanium podrożało praktycznie o 100%? Mówię o kupnie na receptę w aptece bez refundacji. Płaciłem 16,99 a teraz 36,99....
Uwaga! Użytkownik FreshHighAllwaysFly jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 13 / 0
@FreshHighAllwaysFly masakra jakas.. to sie musialo na przestrzeni dni stac bo ja jeszcze z tydzien temu placilem za 2x0.5 40zl. Chyba akcja zniechecajaca do naduzywania ale zapomnieli o ludziach ktorzy sie musza tym leczyc
  • 944 / 228 / 0
@furyofpatientmanv2
W jaki sposób leczysz się benzodiazepinami i czy wiesz, że one niczego nie leczą?
  • 454 / 179 / 0
Podbijam pytanie powyżej. Benzodiazepiny niczego nie leczą, także @furyofpatientmanv2 opowiedz jak się nimi rzekomo leczysz i przede wszystkim co nimi leczysz?
  • 3078 / 1048 / 0
to fakt - benzodiazepiny niczego nie leczą. najlepszą taktyką jest ich doraźne, sporadyczne zażywanie celem niwelacji lęku, stresu. ja tak używam tych preparatów od dawna i w ten sposób mi pomagają. klucz to rozwaga.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 657 / 106 / 0
Gorzej jak komuś rozwagi brakuje i mu się spodoba ten specyficzny, nie do podrobienia rodzaj “haju” który benzo dają. A to jest już wtedy łatwa droga do uzależnienia. Na dobrą sprawę benzo nie dają jakiejś super fazy jak stymulanty itp, tego się nawet nie da opisać. Ale doraźnie, w atakach paniki np - działają super. Gorzej jak ktoś zacznie je stosować rekreacyjnie, dla tej takiej przyjemniej wyjebki i rozluźnienia które dają
  • 496 / 149 / 0
28 stycznia 2025przodownik pisze:
to fakt - benzodiazepiny niczego nie leczą. najlepszą taktyką jest ich doraźne, sporadyczne zażywanie celem niwelacji lęku, stresu. ja tak używam tych preparatów od dawna i w ten sposób mi pomagają. klucz to rozwaga.
Takie są założenia i w przypadku intensywnego lęku i stresu faktycznie może być to pomocne. Mimo wszystko warto jednak w sytuacjach gdy nas ten stan nie przerasta to starać się z nim zmierzyć bez wspomagaczy. Lekko stresujące sytuacje i umiarkowany lęk są okazją do wypracowywania i rozwijania sposobów do radzenia sobie z tym stanem. A im lepsze metody radzenia sobie na trzeźwo ze stresem wypracujemy i przyzwyczaimy się że czasem można go odczuwać tym rzadziej będzie potrzeba by sięgać po substancje chwilowo ukrywające problem.
  • 70 / 13 / 0
@up czepiacie sie slowek a pozatym o co wam chodzi to sa tabletki wiec z zalozenia sa to leki.
  • 2891 / 623 / 0
Rzeczywiście, ma to sens. Czyli mCPP albo mdphp w pigułach to też lek, tak samo jak tableteczki na clonazolamie. %-D
Niestety u nas "lek" jest pojęciem prowadzącym do nieporozumień, ponieważ utożsamia się go z pozytywnym działaniem i nierzadko koniecznością, a z drugiej strony jest okropny i niezdrowy "narkotyk" — w języku angielskim mamy "drugs" pod które łapie się to wszystko i jest to o wiele lepsze i prawdziwsze pojęcie.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 70 / 13 / 0
Z zalozenia to nadal leki %-D
Swoja droga wiem ze to troche glupi pomysl ale myslicie ze biorac alpre terapeutycznie jakos zle moze to wplynac na rekreacyjne branie bromazepamu?
I oczywiscie na organizm oprocz zwiekszonej tolerancji.
Pytam czysto hipotetycznie
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.