Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Ps. Dlaczego benzo typu clon lub relanium podrożało praktycznie o 100%? Mówię o kupnie na receptę w aptece bez refundacji. Płaciłem 16,99 a teraz 36,99....
W jaki sposób leczysz się benzodiazepinami i czy wiesz, że one niczego nie leczą?
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
28 stycznia 2025przodownik pisze: to fakt - benzodiazepiny niczego nie leczą. najlepszą taktyką jest ich doraźne, sporadyczne zażywanie celem niwelacji lęku, stresu. ja tak używam tych preparatów od dawna i w ten sposób mi pomagają. klucz to rozwaga.
Niestety u nas "lek" jest pojęciem prowadzącym do nieporozumień, ponieważ utożsamia się go z pozytywnym działaniem i nierzadko koniecznością, a z drugiej strony jest okropny i niezdrowy "narkotyk" — w języku angielskim mamy "drugs" pod które łapie się to wszystko i jest to o wiele lepsze i prawdziwsze pojęcie.
Swoja droga wiem ze to troche glupi pomysl ale myslicie ze biorac alpre terapeutycznie jakos zle moze to wplynac na rekreacyjne branie bromazepamu?
I oczywiscie na organizm oprocz zwiekszonej tolerancji.
Pytam czysto hipotetycznie
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.