Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 302 / 36 / 0
@up benzo używam od wielu lat doraźnie, nigdy w ciągach. Chodzę reguralnie do psychiatry i od niego dostaję te tabsy. Nie mam pociągu aby lecieć z tym codziennie, traktuję to jako opcję ratunkową na specjalne sytuacje :) Dzięki temu i kilku innym rzeczom drastycznie ograniczyłem spożywanie alkoholu, tak więc biorę te leki świadomie i mocno uważam aby nie wpierdolić się w żadne więcej uzależnienie. Miejmy nadzieję, że tak pozostanie
  • 4404 / 705 / 2117
@Lujo każdy z nas sięga po substancje, by stłumić ból, smutek lub żal, który w nas tkwi. Niezależnie od tego, czy sięgasz po benzodiazepiny, opioidy czy inne środki, walka toczy się z tym samym wewnętrznym demonem, z którym nie potrafisz się zmierzyć bez używek. Z perspektywy czasu zrozumiałem, że pomogły mi w tym fundamentalne zmiany: sport, wsparcie partnerki, zmiana otoczenia i znajomych, a także rozwój intelektualny, książki, edukacja.

Może warto spróbować tego kierunku, zamiast uciekać w dragi, o których dobrze wiesz, że w dłuższym czasie przyniosą jedynie destrukcyjne skutki. Doskonale rozumiem, że po ciężkim dniu pokusa, by oddać się w sidła używek, potrafi być bardzo silna, ale warto zadać sobie pytanie, czy to naprawdę przyniesie ukojenie, którego szukasz.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 112 / 19 / 0
deadmau5

Zgadza się, rzuciłem alko i dragi i liczę każdy dzień trzeźwości i czystości, to jest prawdą, że trzeba gdzieś tę lukę wypełnić, u mnie jest to sport a mianowicie siłownia, jakieś zajęcie, dokształcanie się, zająć się czymś co lubisz, oczywiście że są pokusy im dłuższą masz przerwę tym można powiedzieć bardziej się chce, u mnie chodzi o alko.
Miałem jeden głód alkoholowy wielki stres, lęk i pierwsze co to od razu flaszka albo jakiś alko by się napić i żeby to uczucie przeszło.
Jest ochota też na inne używki, ale mnie trzyma to, to że ten cały czas abstynencji i czystości poszedłby w pizdu i od nowa liczenie, nie tędy droga.
Tak niestety trzeba nauczyć się przeżywania życia na trzeźwo, chodź jest ciężko to te doły które się przechodzi wzmacniają osobowość, po używkach niczego się nie nauczysz o jeszcze się cofniesz, a tak to chociaż nastrój po pewnym czasie się wyrówna,
  • 42 / 7 / 0
Ma ktoś linki do jakichś badań (niekoniecznie po polsku, po angielsku też mogę przeczytać) na temat monoterapii benzodiazepinami w gad/zaburzeniach lękowych, albo ogólnie monoterapii benzodiazepinami. I nie chodzi tu o faszerowanie ludzi klonami dawkami typu 10g/dziennie tylko zastanawiam się, czy zaczynając zaczynając od najniższej skutecznej dawki i długo ją utrzymując (tolerancja przy w miarę stałym zażywaniu bez żadnych wybryków rośnie dość wolno) można "przeżyć", a mówiąc przeżyć mam na myśli "typowe" życie, tj. rodzina, DOM, praca, hobby etc., a jednak biorąc benzodiazepiny. Chętnie poczytam jakies raporty/badania na ten temat
Uwaga! Użytkownik Quo_Vadis_Domine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3244 / 553 / 0
Ciężko powiedzieć zależy od osobowości.
Ja rzuciłem całkiem i było tylko gorzej na samym 0. Stan bajgorszy psychicznie To jakieś 3 max do tego poty itp.

Ale tak ja odstawiałem po kawałeczku i brałem długo i duże dawki. Wydawało mi się ze się wyleczyłem a jest jeszcze gorzej
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 207 / 60 / 0
W Stanach Zjednoczonych Bromazepam ze względu na wysokie prawdopodobieństwo nadużywania i uzależnienia . Jest szczególnie uzależniający ze względu na to, jak jego aktywny składnik modyfikuje rzeczywistą strukturę chemiczną mózgu po dłuższym okresie stosowania.Jest zakazany .Tak piszą w iternetach.
I teraz pytanko co myslicie ? Taki xan wszech obecny W USA
Pytanie moje jakie benzo waszym zdanie najbardziej uzależnia ?
  • 3244 / 553 / 0
Xan, fent, Oxy to zaa duże korporacje
specjalnie bromowa skrócili jak Pionka
Jest szczególnie uzależniający ze względu na to, jak jego aktywny składnik modyfikuje rzeczywistą strukturę chemiczną mózgu po dłuższym okresie stosowania.Jest zakazany
Ciekawie to wygląda chętnie bym przeczytał tak badania

Aa i właściwa odpowiedź to xan jest najszybciej uzależniający. Mocna bomba krótkie działanie. Żeby temu zapobiec trzeba zakazać dorzucania ale jak widać to trudne, dlatego o dłuższym działaniu zażycie bez nadużywania jest całkiem nieuzależniające
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 161 / 12 / 0
Spożywam w dłuższym ciągu, nie płacze, że będę musiał rzucić. Bo, raczej z tego nie wyjdę, poza tym nie chce.
Mam chłodniejsza i opanowana głowę
  • 91 / 26 / 0
Powiedzcie mi szczerze - czy benzo mają działanie rekreacyjne, chodzi mi o osoby, które nie cierpią na zaburzenia lękowe. Kurcze mam dostep do alpry w niezliczonych ilosciach ale co próbuje to wziąć to w zasadzie nic po tym konkretnego nie czuje. A biorę spore dawki jak na to, że mam zerową tolereancję. Dziś już 5mg siadło w krótkim odstepie czasu i czuje jakbym kompletnie nic nie zażył.

Czy to działa tylko na ludzi, którzy w jakiś sposób cierpią psychicznie? Pozdro
  • 272 / 66 / 0
Tak skoro masz nie ograniczony dostęp to wpierdol się w ciężkie uzależnienie od benzo aż skończy się to na braniu antydepresantów i lataniem po lekarzach powodzenia.
Oczywiście, że mają działanie rekreacyjne sedacje i uspokojenie od hamowanie emocjonalne i otwartość.
Nie zauważasz tego ? Jak nie to lepiej daj sobie z tym spokój bo to nie są leki do zabawy a tym bardziej do ćpania.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
ODPOWIEDZ
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.