Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 606 / 8 / 0
^up

ciężko wytrzymać bo ciągnie psychicznie, słabe benzo mają redukować najgorsze paranoje/padaczkę/ataki histerii i efekty fizyczne a nie niwelować głód. Najgorsze w substytucji jest właśnie poczucie niedoćpania i nie polecam tej metody komuś kto nie jest pewien czy chce odstawić.
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 413 / 4 / 0
Odstawiał ktoś bromka (2 paki 6 mg lexotan) na zimnego? alko nie moge sie wyciszyc niestety....czym by tu zjechać?
Siste, viator!
  • 4 / / 0
najlepiej niczym. jeśli jesteś silny, to dasz radę i wytrzymasz.
ewentualnie bierz coś na sen, tylko nie zolpidem.
Uwaga! Użytkownik Kundel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 234 / 11 / 0
Mam plan odstawić etizolam, którym zjechałem do 2x1mg dziennie. Do odstawienia mam dostępny Flubromazepam i diclazepam, które mają dłuższy okres półtrwania. Myślałem żeby zamiast ostatniej dawki etizolamu wrzucić 4mg flubromazepamu, który działa dłużej i schodzi łagodniej. Jak po zejściu flubromazepamu dalej będzie bardzo źle to wrzuce jeszcze ze 2mg. Czy taki plan ma w ogóle sens?
  • 5299 / 104 / 0
Bierasz na tyle niskie dawki, że powinieneś schodzić na czysto. Biorąc zamiennik zmieniasz środek ciężkości a to nie prowadzi do odstawki, o którą Ci chodzi. Weź pierdol te zamulacze, jebaj stymulanty, ketony i leć na całość bo życie jest jedno ino %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 234 / 11 / 0
No nie wiem, jak próbowałem odstawić to nie było zbyt dobrze - bezsenność, telepawki, lęk itd Wiem że krótkodziałające trudniej odstawić ale wolę się zapytać czy mój sposób jakąś ulgę przyniesie, bo jak nie to coś innego będę musiał wymyślić, ale wolałbym tego nie robić metodą prób i błędów, bo to tylko wszystko przedłuży niepotrzebnie...
  • 299 / 6 / 0
To nie wytlumaczenie ja wszystkie ciągi odstawiam na zimno, wlasnie odstawaim benzo po krutkim 2-3 tygodnie a to dla mnie zaden ciąg a zjadlem z kilka paczek klonow i ze 4 bromka odlozylem na zimno, tyle ze pierwsze 4 dni czulem sie jak na zwale troche się trząsłem i nie moglem spac. Ale zrobilem odstawke akurat jak rzucilem robote to latwiej leżąc i nic nie robiąc :) W pracy bylo by ciężko ale ja rzucam benzo na zimno moze 100-tny raz nie licze ktory moze jestem masochistom ale lubie rzucac na zimno i cierpiąc czuć ze moja silna wola wygrywa z nałogiem :D
Wczesniejsze konta : Klonista, Scierwiaz

Ile to juz lat ! %-D
  • 606 / 8 / 0
Jak przedmówcy- 2 paczki bromka to tyle co nic. Potelepie, potrzęsie i za miesiąc będziesz jak nowy

pilleater pisze:
Bierasz na tyle niskie dawki, że powinieneś schodzić na czysto. Biorąc zamiennik zmieniasz środek ciężkości a to nie prowadzi do odstawki, o którą Ci chodzi. Weź pierdol te zamulacze, jebaj stymulanty, ketony i leć na całość bo życie jest jedno ino %-D

Co znaczy zmieniać środek ciężkości? Normą jest branie dłużej działającego benzo przy schodzeniu z lorka/alpry, jak nie masz czasu na wycięcie sobie tygodnia z życiorysu (ja wiem że można odstawić na zimno, ale zimne poty i trupia facjata BYWAJĄ źle widziane)

ps: wolę się potelepać niż schodzić z czegokolwiek klonami bo jest bardziej niż pewne że po tygodniu uwalę się jak świnia i obudzę po 24h %-D
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 1343 / 18 / 0
ostatnie posty "telepawki, bezsennosc".
Przeczytałem nieco stron tego działu i serio, wydaje mi się, że odstawianie czy to eti czy klonów to małe piwo w porównaniu odstawienia TLPD, które rzekomo nie uzależniaja.
Pocieszcie sie tym, ze bezsennosc mnie trzymałai po 2 miesiacach, telepawki przy stresujacych sytuacjach dało sie widzieć gołym okiem, bywa jeszcze wyalienowanie uczuciowe, lęki, przewracanie wszystkiego w żołądku, biegunki, wymioty, silny ból głowy, uczucie jakby mózg jednoczesnie sie przebudzał i szedł spać, co 5 min. do toalety oddać mocz, nawet dzień można nie jeść.
Nie sądziłem ze to napisze, ale o ile wczesniej byłem w 100% przekonany, ze TLPD to są leki którymi sie można wyleczyć lepiej niz SSRI, tak teraz sądze że biore je po prostu żeby moj stan "jakos wygladał".
Serio, miesiac bezsennosci to jeszcze da sie wytrzymać, bo zawsze mozna 2-3 piwa na dzien w najgorszej opcji, chodz wtedy sie idzie z nałogu w nałóg. Dla porównania bez TLPD każda ilosc alkoholu albo zostanie zwrócona, albo bez istotnej różnicy w stanie zdrowia
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 2952 / 249 / 0
O kurwa, co żem przeżył tej nocy nawet nie jestem w stanie ubrać w odpowiednie słowa.
Miałem wieczorem jedną tabletkę diazepamu 5mg, ale chciałem mieć na rano, więc pominąłem jedną dawke. Tak pojebanych, przesyconych lękiem i paniką snów nie miałem nigdy i miałem wrażenie że to się nigdy nie skończy. Tygodniowy skręt po morfinie to wakacje, nagłe odstawienie benzo to piekło pomnożone razy tysiąc, które zdaje się nigdy nie skończyć. Wstałem pół godziny temu i jeszcze dochodzę do siebie.

Próbował ktoś odstawić na sucho benzo po dłuższym ciągu (ponad półtora roku) stosując gabapentynę ? Jeśli to działa to potrzebowałbym kosmicznych dawek, aby jak najszybciej przywrócić układ GABA-ergiczny do porządku (praca, szkoła), a jak sama w sobie będzie za słaba to będę potrzebował halopopierdolu albo czegoś co mnie naprawdę zmuli i pomoże to ogarnąć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.