Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 940 / 294 / 5
Można, znaczy, z przyjęcie tramadolu 48h temu nie wynikają żadne nowe ryzyka ani szkodliwe działania alkoholu.
No chyba że mowa o przerwaniu ciągu dwa dni temu, wtedy i owszem, przeciwstazania są. Ale jak rozumiem mówisz o jednorazowej dawce.
Czyli, pij śmiało, nie zaszkodzi bardziej niż zazwyczaj.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 248 / 84 / 0
Ja po przerwaniu ciągu na tramadolu, następnego dnia napiłam się paru lampek szampana i była to jedna z większych głupot. Nie dość, że odjebałam niezły syf to jeszcze zasnęłam i obudziłam się po dwóch dniach z okropnym moralniakiem ;p
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 534 / 0
Ciesz się że żyjesz, ja do prawdy nie po alko ale o podobnej używce a mianowicie po GBL (i też położyłem się do łóżka spać) wyskoczyłem przez okno z 3 piętra i jestem pół robotem z tytanu.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 629 / 121 / 0
10 stycznia 2024cbsz pisze:
nie ma czegoś takiego że tramal działa inaczej niż poltram. tam siedzi ta sama substancja czynna i nic innego aktywnego koniec kropka.
tramadol działa tak samo niezależnie od nazwy leków. jeszcze jest kwestia czy sr czy instant
Dlaczego więc wielu ludzi odczuwa różnicę między poltram a tramal? Czy to tylko przypadek? Wydaje mi się, że generyki tak mają - na papierze wszystko się zgadza, że nie może być inaczej, ale składniki wypełniające mogą być inne, dlatego może istnieć taka różnica.
  • 1345 / 147 / 8
ale wypełniacze to są jakieś peoste związki typu talk czy tam laktoza, skrobia. wątpie by tak proste związki miały wpływ na działanie substancji bo z medycznego punktu widzenia dana dawka leku ma działać jak dana dawka leku na to wskazuje. to tak samo słyszałem legendę że xanax lepszy niż alprox a tu działa prychologia bo to przecież ten amełykańsky zanaks heloł.
jedyne różnice w działaniu są w tych o spowolnionym uwalnianiu. ja brałem tramadol w kroplach, retardy kruszone, kapsułki, tabletki typu instant czyli te zwykłe to zawsze ta sama dawka działała na mnie tak jak należało.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 241 / 32 / 0
Miałem wcześniej ciąg na tramcu 400mg - 1600mg max tramca na dzień (oczywiście diazepam też leciał 5-25mg max dawek) trwalo to jakies 10 dni. Ile musze odczekać od opio żeby znowu satysfakcjonowało mnie 240mg kodeiny powiedzmy? pozdro grzejniki.
  • 52 / 12 / 0
minimum 2 tygodnie ale lepiej zrobić sobie chociaż ten miesiąc przerwy.
a co do generykuw to ja nie wyczuwałem jakiś wielkich różnic między zaldiarem/doretą czy Poltramem combo a jesli chodzi o retardy to nie wiem bo próbowałem tylko tramal retard 100mg i 50mg ale wydaje mi się ze nie ma różnicy z Poltramem retard.
  • 3406 / 534 / 0
Proszę czy ja to dobrze liczę (sorry ale funkcje kognitywne mam zaj#bane na maxa) a to ważne jest dla mnie.

Bo tak o, na miesiąc mam 3 paczki 200mg 50szt retardów i chcę je u lekarza zamienić na krople bo muszę zmniejszyć dawkę a kroplami powoli i nawet o jedno psiknięcie mniej może da radę bo kruszenie retarda 200mg na 50tki to sposób który u mnie nie działa, poza tym krople (jak bywałem na detoksach) lepiej jakoś na mnie wpływały.

I chcę aby miligramowo czy gramowo było mniej więcej podobnie jakbym zamienił ww. na 3 butelki Tramalu.

I ja tak liczę (to wiadomo)

Retardy 50 szt razy 200mg = 10 000mg

Krople (nigdy w domu nie miałem).
Napisane jest 100mg/ml 96ml to 100mg jest w jednym ml ?

To by wychodziło 100mg razy 96 = 9 600mg

To w sumie podobnie jeśli dobrze liczę.

Bo retard: 10 000mg
A krople: 9 600mg

Jak jestem tępy to proszę obliczcie mi to bo ku#wa jakiś artykuł napisane:

"Przy Tramalu kroplach warto zerknąć do ChPL. 1 ml roztworu = 40 kropli, natomiast 1 doza („pompka”) = 5 kropli (co wynika z analogii do opakowania z kroplomierzem, gdzie 20 kropli stanowi objętość 0,5 ml i zawiera 50 mg substancji; taka sama objętość i dawka zawiera się w 4 naciśnięciach pompki dozującej); Jak nie ma dawkowania to tak jak przy wszystkim innym można wydać 2 op. najmniejsze refundowane. Opakowanie Tramalu 96 ml ma 96ml * 40 kropli =3840 krople i tyle musi wyjść z dawkowania na 120 dni, żeby można było te 96 ml wydać."

Jak jedno psiknięcie ma chyba 12,5 mg... Masakra nie wiem o co biega.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 2532 / 600 / 0
Nigdy nie miałem do czynienia z kroplami i nie wiem może to głupie,ale po przeczytaniu tego artykułu pomyślałem,że przelałbym sobie to do innego pojemnika i nabierał strzykawką,żeby uzyskać idealnie wymierzoną dawkę.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 30 / 0
Ale po co strzykawką? 8 psiknięć to masz 100 mg. Jak w ulotce. Bez zbędnych kombinacji
Zablokowany
Newsy
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.