Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 666 / 39 / 0
Kurwa co za akcja dziś, nawet nigdy mi coś takiego przez głowę nie przeszło. Byłem se w aptece dzień jak codzien. No i przed wejściem widzę gościa około 40stki, no i wyszedłem i mnie zaczepił, i pyta się czy pseudoefedryne kupowalem, po chwili rozmowy mówi że on by mógł tego więcej kupić i generalnie chodziło o to że szuka gościa co by mu za tym jeździł, mowie że ja to tak w 7-10 jestem dziennie, ale głównie w 7 aktualnie bo bezrobotny jestem. No i tu mnie zainteresował bo mówi że mógłby dawać te 8-10zl za jedną paczkę, ma niby jutro dzwonić jakiś jego ziomek, i takie pytanie do was mam, jak wycenialibyscie taka przysługę, czy opłaca się w to wplątywać i ile racjonalnie mógłbym sobie wołać za coś takiego i jeżdżenie rowerem. Nie powiem, hajs by się przydał, nawet ta 100 dziennie na bombę póki bez pracy jestem, a nie mam zielonego pojęcia czy te 8-10zl od pąki jest gites hahah
  • 640 / 156 / 0
A będzie się rozliczać w piko? %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.