Ja raz poprosiłem o 2 thiocodiny i 1 acatar babka mi powiedziała :"A ten acatar to na lepszą faze co?" (miała może 25-30 lat) i powiedział,że nie wyda. To pogadałem z kierowniczką to się na suke wydarła i wydała mi z 5% zniszką jeszcze przeprosiła za zachowanie "praktykantki".
Kiedyś 1. raz wchodze do apteki (wtedy była nowopowstała, więc ceny niskie - thio po 4.99, czy nawet po 4.50 na samym początku) i oczywiscie poprosze 2 op thio. Farmaceutka sie zastanawia, stoi i patrzy się tajemniczym wzrokiem na inną. Ta druga podchodzi i mówi do niej szeptem "jedno", oczywiście miałem tego nie słyszeć. Tak więc Pani nr 1 nie zaglądając nawet do szuflady ani do systemu stwierdza, że jest tylko jedno. Wybucham śmiechem i biore jedno thio. Do tego antidol i neoazarine. Koniec wzruszajacej historii kinderćpuna godnej poczucia humoru Karola Strasburgera.
Jeszcze słówko w temacie. Polecam zmieniać apteke za każdym zamówieniem. Raz na tydzien to za dużo dla jednej apteki. Odmówili mi kiedyś wydania. A to był dopiero 3 raz w miesiącu. Zaproponowała 2 opakowania zamiast 5, ale po cenie zwykłej (ponad 7) a nie doz-owskiej (~5). Pizda.
Dobra, ten post jest tak bezsensowny, że chyba musze dopisać coś na temat. Ja nie mam karty w dozie bo to jest jawne nakłanianie ludzi do kupowania wiekszej ilośći leków.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.