Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / 1 / 0
A sertaline się opłaca bo naprawde dobra. Najlepsza dla ćpunów
%-D
Uwaga! Użytkownik makowy_heban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Justyna »
A czy ktoś się orientuje, przez jaki czas po zażywaniu fluoksetyny hamuje ona enzym potrzebny do "przetrawienia" kodeiny? Czyli innymi słowy ile po odstawieniu fluoksetyny mogę wziąć kodeinę bez żadnych strat w działaniu ?
Uwaga! Użytkownik Justyna nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Justyna pisze:
A czy ktoś się orientuje, przez jaki czas po zażywaniu fluoksetyny hamuje ona enzym potrzebny do "przetrawienia" kodeiny? Czyli innymi słowy ile po odstawieniu fluoksetyny mogę wziąć kodeinę bez żadnych strat w działaniu ?
Fluoksetyna ma długi t1/2. A właściwie jej aktywny metabolit - norfluoksetyna ma okres półtrwania 7 dni. Czyli myślę, że po 3-4 tygodniach od odstawienia działanie kody będzie pełne.

Ale dużo zależy też w jakiej dawce ją brałaś i jak długo.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Justyna »
Dzięki bardzo za pomoc :-) Pozdrawiam :cheesy:
Uwaga! Użytkownik Justyna nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 10 / 0
jestem na sertralinie 1 miesiąc na dawce 150mg dziennie. I 900mg kodeiny słabo mnie porobiło (zwykle 600mg mnie wręcz upierdalało mocno). Czy ktoś jest tu na wyższych dawkach sertraliny i jakie odczucia co do kodeiny?

Wcześniej byłem na paroksetynie to ona kompletnie wyłączyła działanie kodeiny. Jakieś rady na to ?

Podbijanie dawek powyżej 900mgkodyniemajużchyba sensu.

paroksetyna silnie blokuje cyp2d6 a sertralina umiarkowanie to by sie zgadzało z moii odczuciami.

Niech sie wypowiedzą osoby na jakiej są dawce sertraliny i jak wpływa ona na działanie kody? Może np. zejscie na 100mg sertraliny da mi zadowalający efekt atylękowy a jakieś rozsądne dawki kodeiny będą kopać.

Nie jem kody codziennie lecz uwielbiam zarzucić sobie co kilka dni jak mam wolne od pracy.
  • 385 / 22 / 0
Na Efectinie działała słabo,teraz po odstawieniu czuć różnice na plus.
Antydepresanty osłabiają działanie,wiem z własnego doświadczenia.
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 3955 / 147 / 0
to zalezy od antydepresanta, na niektorych dziala tylko sedacyjnie bez euforii, na niektorych wgl moze nie dzialac a np. po takiej wenlafaxynie 300mg kody ujebalo mnie niesamowicie na ponad dobe. :-|
niedojebanie genetyczne
  • 4897 / 854 / 0
Na sertralinie klepalo mnie nawet milo , wyczuwalna spora sedacja. Na wenlafaksynie klepalo juz slabo , wyczuwalna srednia sedacja. Na trzezwo teraz dziala na granicy placebo a zjadlem 450mg bez tolerki. Dla mnie tjokodyn to lek na kaszel i nic wiecej , szkoda zdrowia i pieniedzy zeby sie tym truc, bo inaczej tego nie moge nazwac.
  • 226 / 10 / 0
serotoninowy a na jakiej dawce i jak długo sertraliny byłeś kiedy zarzucałeś kode?

Ja zjechałem od kilku dni na 50mg sertraliny i koda działa nie wiem czy w pełni bo nigdy bez ssri jej nie brałem.

Dla porównania 20mg paroksetyny całkowicie a to całkowicie zabijało jakiekolwiek efekty kody po prostu silna blokada CYP2D6. Przy sertralinie niby jest umiarkowana (wiki).

Jedno jest pewne że ta kapryśność kody jest ściśle powiązana z CYP2D6. Szkoda że o induktory tak ciężko tego enzymu
  • 3455 / 1118 / 0
SSRI znacznie spłyca fazę po kodeinie, nawet morfina wchodzi jedynie fizycznie, bez efektu psychicznego. Nie ma sensu wrzucać opioidów będąc na jakichkolwiek antydepresantach.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.