Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 880 / 23 / 0
Kradnie sie do maks 200zł(dobrze napsiałem?) bo to jest widziane w świetle prawa jako niska skzodliwość społeczna i mogą Wam naskoczyć o ile na siłę nie będizecie zgrywac kozaków bo wtedy wiadomo że policeman zrobi wszystko żeby Was przytemperować...

Mi się wydaje że najlepszym pomysłem jest ściema że dziadek rakowiec wrzucił leki przez pomyłkę... tylko rpsiiłem zęby woypisac pare anzw popularnych leków z kat. opio, benzo i takie tam, na które można sie powołać i znaleźć je w koszu...

Mógłby ktos to zrobić? Takie poswięcenia dla lepszego świata, dla nas wszystkiech! %-D
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 2466 / 15 / 0
Gdzieś tu na forum jest lista wszystkich leków ćpalniczych na receptę.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 3309 / 21 / 0
sqrt(666)
  • 761 / 11 / 0
Nie chce brnąc w offtop, ale skoro już się pojawiła ta lista, to mam pytanie do Ciebie a.a. i do każdego, kto wie co na tej liście robi HYDROMORFON?? I to w kategorii opiaty na białą receptę... Ktoś sobie jaja zrobił, tak?
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 2466 / 15 / 0
Wydaje mnie się że jest tam sporo substancji które są dopuszczone ale nie ma ich na liście leków np dihydrokodeina.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 3309 / 21 / 0
To nic poważnego, ale z tego wynika, że WP może mieć rację (robić screeny, przyznaję mu rację!). Podobnie było z esperalem - były plotki, że wycofali tę substancję z listy dozwolonych, ale po prostu firma przestała produkować i brakło preparatu, dopiero po prośbach wznowiła produkcję. To robił pewien nowy user wg listy dopuszczonych substancji+trochę inwencji własnej, o ile dobrze pamiętam. Ja dodałem z dwie rzeczy, poprawiłem typografię, ale opio nie ruszałem. Warto by wyedytować i dopisać zastrzeżenie, że realnie leku nie ma.
sqrt(666)
  • 761 / 11 / 0
No tak, bo jak zobaczyłem ten hydromorfon to oczy mi na wierzch wyszły i zacząłem szukać nerwowo po wątkach i duckduckgo nazw leków. Takie cudo na białą, mieli byśmy życie jak amerykusy ;-) ...
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 477 / 18 / 0
Ja z trzy tygodnie nie chodziłem do 2 stałych punktów gdzie zawsze mogłem spokojnie grzebać, bo mi za ostatnim razem kazali wyjść. Odczekałem i dzisiaj wleciałem na klonie, wtedy jest najlepiej, bo wchodzisz na pełnej, robisz swoje i wychodzisz. Nie można się czaić, to trzeba metodą na tzw. bezczelnego. Jak się zapytasz czy możesz przegrzebać kosz to na 100% usłyszysz, że nie... "A zgubił Pan tam coś"?, "Te leki są przeterminowane". Otwierasz i zaczynasz przeglądać, a jak Ci farmaceuta zwróci uwagę to grzecznie zamykasz i wychodzisz. Nie ma nic do stracenia, najwyżej opierdol dostaniesz i nie wrócisz już tam. Najlepiej jak w aptece jest dużo ludzi, bo jak kiedyś było tylko dwóch klientów to właśnie mi kazali wyjść. Czasami zdarza się też, że ten kosz stoi zaraz za drzwiami wejściowymi w takiej małej klitce, że nie widać jak przegrzebuję.
Moja największa zdobycz to do tej pory 2 op. Oxycontinu 5 i 10mg, nowe, nieotwarte, ważne jeszcze ponad 2 lata %-D
Po za tym często przynoszę dla siebie lub kogoś z rodziny przeciwbólowe NLPZ, pantoprazole na zgage itp. ,a dla siebie to witaminy, minerały, jakieś.

Ludzie często wyrzucają jeszcze ważne, niekiedy nawet nieotwierane leki, które się przydadzą.

Dzisiaj akurat nie było szału, tj. cały Thiocodin+3tabl., 20tabl. paro(Xetanor), 30tabl. amitryptyliny(TLPD), całe krople Starazolin przedatowane 1 miesiąc, Nospa 40mg i 80tka - przydaje się i jeszcze całe opakowanie antybiotyku Duomox do końca roku ważne, też się może przydać. To wszystko rzedatowane max. 3 miesiące, a kilka leków jeszcze z długą datą.

Jak tylko pomyślę co musi być w innych aptekach to aż mi żal.
"Ukryta twarz oznacza, że wiesz
Coś z czym nikt nie godzi się..."
  • 3309 / 21 / 0
Amitrytylina daje radę jako usypiacz, tylko przy większych dawkach (tak koło 10 tych mocniejszych tabletek) jest trochę dziwnie, bo serotonina pobudza, a działanie pseudoneuroleptyczne przybija.
sqrt(666)
  • 520 / 18 / 0
Wyobraźcie sobie, że pracuję (a raczej odrabiam godziny w związku z wyrokiem, ale to inna historia %-D) w Zakładzie Utylizaji. Namierzyłem dziś kontener z lekami, ale tam jest tego tyle, że zanim ja to przetrzepię wszystko to trochę potrwa. Ale jestem dobrej nadziei, dziś znalałem estazolam 2mg x 20 tabsów z datą do listopada '12, klonazepam 0.5mg x 30 (z 2006 roku xD), hydroxyzynę 10mg przeterminowaną o 8 miesięcy, no i Lerivon 60mg Mianserin. Co mnie trochę zdziwiło, myślałem, że w takich dawkach tego nie wydają. W poniedziałek tam idę, i będę penetrował dalej magazyn. Szkoda, że trochę przypałowa miejscówka, ale dla chcącego nic trudnego. Dziś te leki znalazłem w ciągu ~7 min. Najprawdopodobniej, te wszystkie leki są właśnie z koszy na przeterminowane. Także po chuj mam łazić po aptekach, skoro mam skup w jednym miejscu ze wszystkich aptek leków %-D Będzie dobrze, jeszcze trochę godzin do odpracowania mi zostało, także raczej (muszę!) znaleźć coś ciekawego, typu morfina...
ODPOWIEDZ
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.