Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Twój ulubiony narkotyk
marihuana
273
32%
ecstasy
98
11%
amfetamina
75
9%
Grzyby
57
7%
LSD
67
8%
DXM
44
5%
salvia divinorum
13
2%
kokaina
37
4%
heroina
52
6%
Inny
150
17%

Liczba głosów: 866

ODPOWIEDZ
jerozolima
  • / / 0
Nieprzeczytany post autor: jerozolima »
.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2008 przez jerozolima, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
nie stresuj się tak, bo ci pikawa siądzie. nie oczekujemy przeprosin, tylko grzecznie zwracamy uwagę, że w internecie obowiązuje coś takiego jak netykieta, a jednym z jej zaleceń jest wstępne przeprowadzenie poszukiwań na własną rękę. po co powtarzać raz za razem jedno i to samo? mówisz, że "szukaj" zawiodło? to ciekawe, bo na drugiej stronie po wpisaniu "MDMA" pojawia się wątek z opisami działania konkretnych piguł (czysta subiektywna ocena działania, żadne "suche regułki"), a po wpisaniu "tramal" wyskakuje mnóstwo wątków o tramadolu; nie wspominam już nawet o trip reportach na właściwej stronie hyperreala (to też nie są "suche regułki"). samodzielne wyszukiwanie to elementarna uprzejmość jaką możemy wyświadczać sobie nawzajem, a pytanie "co to jest MDMA i tramal?" jest może i zgodne z regulaminem, ale zwyczajnie niegrzeczne.
szatan
jerozolima
  • / / 0
Nieprzeczytany post autor: jerozolima »
.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2008 przez jerozolima, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
w porzadku, urazy nie żywię wcale, starałem się być obiektywny. ;)
offtopik w każdym razie urósł konkretny, więc żeby może choć trochę zahaczyć o temat z mojej strony powiem, że, jak na moje niewielkie doświadczenie z dragami innymi niż zielsko, tym faworytem byłby DXM, gdyby nie powikłania zdrowotne i zbyt upośledzona pamięć krótkotrwała. póki co szukam alternatywy.
szatan
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
zdecydowanie zioło - faza po ziołku jest idealna nie wymagajaca zadnego uzupelnienia kocham THC
  • 802 / 28 / 0
amfetamina...przesiadlam sie na nia po przygodach z herka(myslalam ze uda mi sie tak rzocic dragi-idiotyzm)...najpierw zajebista faza-pewnosc siebie,sila na wszystko,spadek wagi...a potem schiza i zjebane zycie...ale nadal niepotrafie sie od niej uwolnic...wiec jest to najbardziej lubiany przezemnie i znienawidzony narko! :-/
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
MARIJUANA I LOV MY BROTHER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
ja to bardzo lubiem mj i kode , a na imprezkach i spotkaniach towarzyskich mdma rlz!
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Galdi »
codeine pisze:
Zioło jest nudne.
Wkurwiają mnie palanty co sobie dorabiają do tego jakąś pseudofilozofie.
Zgadzam się, ale jednak wydaje mi się, że dużo osób które głosowało nie brało nigdy "twardych"
narkotyków oprócz zioła. (Jestem wśród nich chociaż tu nie głosowałem) Dla tego też dali pierwszą odpowiedź. Pozatym każdy ma indywidualne podejście. Mnie na przykład zupełnie nie kręci "Ostra" faza i zupełne odejście od rzeczywistości. Wole sobie zapalić "macha" i mieć super "luz i lajcikowy" klimat.Może przez to nie powinienem się tutaj odzywać, ale znam człowieka dla którego pociągnięcie z lufki to jest najlepsza rzecz w życiu (Lepsza niż sex i inne narkotyki:Nie ma żony i rodziny wiec najprawdopodobniej zmieni kiedyś zdanie :) ) więc dla niego moze to być filozofia...
"W życiu wsyzstko jest możliwe - pewna jest tylko śmierć..."
  • 0 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Snapi »
najwiekszym narkotykiem jest ryzyko ... oraz sex
no pain ... no game
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.