Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 62 / 1 / 0
Z prawdą jest jak z dupą, każdy ma swoją. I nic na to nie poradzisz, to naturalna sytuacja. Osobiście po poznaniu 'nowych stanów świadomości' zaczęłam zauważać schematy (ktoś już chyba o tym tutaj mówił), którymi ludzie się posługują - bez żadnych emocji, nie mając własnej opinii lub bojąc się jej wyrazić w obawie przed negatywną reakcją społeczeństwa. A przecież trzeba być cool i treeendy i lepiej gnić w świecie narzucanym przez media tak jak inni, byle się nie wychylać.
Uwaga! Użytkownik Annika nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 461 / 7 / 0
Jedyna prawda jest w Chrystusie !

I to wcale nie jest takie głupie zdanie... jeżeli uznać Jezusa Chrystusa za pierwszego buntownika i wyzwoliciela ludzkości, to jest to bardzo piękny przykład tego do czego powinien dążyć człowiek, co powinno być jego prawdą - Wolność. A co to jest wolność ? to już trudniejsze.

A prawda sama w sobie, jest niedość, że zmienna, to jeszcze względna, to co dla innych jest prawdą dla innych jest fałszem i tak w kółko. Kurwa strasznie to pogmatwane, ale ciekawy temat :D będę zaglądał ;)

A jaką ja odnalazłem 'prawdę' przez ćpanie?
Chyba, że czasami jest dobrze zostać ze samym sobą i odciąć się od całego otaczającego świata, od złych wiadomości, dobrych wiadomości, znajomych kurwa i kupy innych rzeczy. Tylko Ja, jakaś ciekawa substancja i nic poza tym, chociaż na jedną noc.
  • 26 / / 0
Ciężko.. Zjazd po MDPV...
W każdym razie, coraz mniej dostrzegam osób które coś czują, są ludzcy..
Wiekszosc przypomina mi boty, te gotowe reakcje...
Może to dlatego ze jestem wrażliwy ? coraz mniej takich, ale w sumie tez wolałbym mieć wyjebane na uczucia i potrafic się dystansowac bardziej ;)
  • 883 / 10 / 0
Nie ma mowy o zdolności cżłowieka do weryfikacji prawd, toteż nikt ci nie da prawdy. Jedyne co człowiek może zrobić to podzielić się tym jakie życie sobie wymyślił i jakie przesłanki go ku temu przywiodły. Ja z umiłowania dla prostoty i braku przesłanek by szczęście miało jakieś zgubne konsekwencje ograniczam się do prostego "good luck, have fun",a konkretniej staram się dużo robić w życiu, czasami ponad swoje siły (stąd good luck) i staram mieć z tego radochę. I wsio.
Good luck. have fun.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 1558 / 18 / 0
czajnikof pisze:
Ale kto wskaże mi prawde? Opisze ją? Taaa nie da sie tego opisać .
Dlaczego się czują wyżej? Bo nikt (trzeźwy) ich nie rozumie :emo:
:kotz:
jesteśmy pierdolnięci, mówimy "prawdę" ale nikt nas nie słucha, przez co jest tak, jak byśmy jej nie mówili ? ą ę ?
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 171 / / 0
Prawda.. :-/ Dragi mi jeszcze bardziej nagmatwały w głowie. Szukałam jakiegoś 'sensu' życia czy powodów by nie iść dalej tą drogą.. I tego nie znalazłam. Ale dragi 'nauczyły' mnie przynajmniej czerpać przyjemność z tego co się robi, sensu nie ma- ale my jesteśmy więc trzeba sobie to życie jakoś zapełnić, przyjemnie ^_^
Niestety na dłuższą metę to nie działa..
W sumie jeszcze całe życie przede mną:}
  • 838 / 7 / 0
Dragi, jako droga do prawdy? Oczywiście, ale nie każdy przestaje ćpać za życia.
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 142 / 1 / 0
A ja szczerze podziwiam ludzi ktorzy nie cpaja, nawet nie jarają. Ich życie jest przyjemne i beztroskie, bo potrafią się cieszyć z błachych rzeczy np głupiego spaceru jak ja kiedys. Teraz? Wszystko jest ok, ale czegos mi kurde brakuje.. i jak się głębiej zastanowie czego, to jestem pewna że jakies cpansko najbardziej by mi poprawiło humor. kto spróbuje smaku narkotyków jego życie nigdy nie bedzie takie same. Zawsze będzie czegos brakowało.
  • 171 / / 0
I to jest prawda o dragach ;-)
A pomyśleć, że kiedyś tym gardziłam..
  • 142 / 1 / 0
Boże jak tu ucichło. A to wszystko moja wina! Czyżby to co napisałam naprawdę było prawdą <??>

Taki los. Nic już słodsze nie będzie. Na alkoholowej imprezie zawsze będzie w nosie swedziało, w zimowe wieczory zawsze będzie sie chciało zakopcić jakąs mary. I pomysleć ile radosci kiedys dawały błachostki i normalne życie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.