Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Ktoś kiedyś wklejał mapę lysiczek, ktoś coś kojarzy?
Najlepsza by była taka mapa europy.
  • 5 / 3 / 0
jest aplikacja mobilna temu poświęcona, nosi nazwe Sporecast - grzybek na zielonym tle. A jak komuś tak wygodniej, to proszę link: https://www.magicmushroommap.com/map
  • 226 / 33 / 0
https://www.magicmushroommap.com/map
trzymaj
@FireDragon

edit: prosiłbym o wyrzucenie posta do śmieci, widać napisałem z kolegą wyżej w tym samym momencie xD jak pisałem posta to jeszcze go nie było
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 3 / / 0
Dziś pół dnia w okolicach Konina w Wielkopolskim, nie znaleźliśmy ani jednej sztuki - za to mnóstwo kołpaków i innego podobnego dziadostwa :P
  • 4 / / 0
Witam, zna ktoś miejscówki koło Berlina? Gpt podpowiada, że tu "Lange Dammwiesen und Unteres Annatal" są dobre warunki ale to rezerwat i nie wiem czy nie będzie przypału tam
  • 2761 / 593 / 0
Nie pytaj się gównagpt, z ciekawości po Twoim poście sprawdziłem i polecił mi lasy na szukanie łysiczek. Kiedy napisałem, że łysiczki lancetowate nie rosną w lasach stwierdził że rzeczywiście i... polecił mi nieistniejące miejsca xD @JohnKredka
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.