Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Najlepsza by była taka mapa europy.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Moje miejscówki z woj. łódzkiego - dalej lipa, pojedyncze sztuki póki co ale powinno się zmieniać na lepsze
Nie jestem pewien, pare lat temu robiłem research to nie dotarłem do żadnych wiarygodnych informacji na temat istniejących stanowisk tego gatunku w Polsce. Ale stwierdzono go w Niemczech - np. w Berlinie, czyli blisko granicy z Polską, Czechach, Litwie i z pewnością gdzieś u nas też sobie rośnie, tylko jest malo znany i nikt się nim nie interesuje.
Niesie też ze sobą ryzyko pomylenia go ze śmiertelnie trującym grzybem - Galerina
Nie poddawaj się, one są i czekają na twoje odkrycie. Na podlasiu są lepsze warunki niż u mnie w łódzkim a znajduje je. Co prawda z jakiegos powodu nie w takich ilościach jak bym sie spodzeiwał ale być może sezon tu jeszcze na dobre nie wystartował
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.