Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
04 lipca 2017STR88 pisze:Ma ktoś działający link lub mógłby wrzucić na jakiś upolad .pdf w języku angielskim?24 września 2016owerfull pisze: https://www.pdf-archive.com/2015/10/21/ ... -final.pdf
http://knarkkorven.magiskamolekyler.org ... iering.php
Dwa poradniki, które są dość pomocne, jeden w języku angielskim, drugi w szwedzkim.
Tutaj starsza wersja: http://wiki.magiskamolekyler.org/Magic_ ... ters_Guide ( należy pobrać cl.ly )
Łysiczkę niewtajemniczonemu łatwo pomylić z podobnymi grzybami, rosnącymi w podobnych warunkach. Różnią się one od prawdziwych łysiczek tym, że dorosłe owocniki są o wiele większe i kształt kapelusza nie jest "komdomowaty" (nie wiem czy trujące, ale chyba nie jakoś specjalnie). Różnią się też podobno barwą, ale dla mnie jako dla częściowego daltonisty to taki sam kolor. No i trzonek też jest jakby bardziej kruchy i nieco ciemniejszy (czy tam jakiś inny).
Tam gdzie krowa i jakaś mała rzeczka, tam musi być łysiczka.
Co do przesadzania grzybni, to podejrzewam, że to nie wypali. Wiem, że niby pieczarki, czy boczniaki da się uprawiać, ale z innymi jest już problem. Niby jakbyś chciał to przesadzić? To co jest na powierzchni, to owocnik, natomiast grzybnia jest pod trawą. Moim zdaniem nie uda się amatorowi. No i gówno przeżuwacza też jest chyba niezbędne. Jak pierdolę głupoty, to mnie poprawcie :)
Pytanie dla koziolkow i podobnych, gdzie w okolicach Poznania udać się w najbliższym czasie na małe poszukiwania? Nie jestem pazerny, szukam na kilka sesji medytacyjnych, wiec chętnie się z kimś podzielę znaleziskiem.
Jeszcze nie była sprzyjająca pogoda łysiczkom.
Ja na podobnej łące znalazłem swoje pierwsze gribeny.Zajrzyj za 2 tygodnie.Moze coś wyłapiesz.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
UJebany pisze:@Wilczur93
Jeszcze nie była sprzyjająca pogoda łysiczkom.
Ja na podobnej łące znalazłem swoje pierwsze gribeny.Zajrzyj za 2 tygodnie.Moze coś wyłapiesz.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.