ODPOWIEDZ
  • 144 / 8 / 0
A weź [emoji23][emoji23][emoji23] To obramowanie to wina fazy, chuj wie po co ono jest
  • 144 / 8 / 0
Fajnie rośnie
DSC_0115.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12454 / 2421 / 0
Nie rośnie jakoś "dynamicznie" i jest trochę poobgryzana. Ja bym zdjął to obramowanie, bo pewnie zasłania słońce (chyba, że nie zasłania).
  • 12454 / 2421 / 0
Podoba mi się mieszkanka ziemi, którą masz. Widać, że jest bogata w materię organiczną i luźna. Powinno się roślinie podobać takie medium (o ile pH się zgadza).
  • 144 / 8 / 0
Pół torfu i to co widzicie to stary muł. Tak posadziłem obok wyschniętego stawu :)
jezus_chytrus pisze:
Podoba mi się mieszkanka ziemi, którą masz. Widać, że jest bogata w materię organiczną i luźna. Powinno się roślinie podobać takie medium (o ile pH się zgadza).
  • 12454 / 2421 / 0
Ja też mam spot w starym, zarośniętym i kamienistym korycie rzeki. Dodałem mułu rzecznego (musi być bardzo bogaty w różne pierwiastki) na dno donicy i trochę na górę (nie za dużo - jakieś 10-15% całości).
2 pestki posadziłem bezpośrednio w mule i wyszły już na drugi dzień - świetne medium na taki upał - oczywiście przesadziłem już do donic wkopanych w ziemię i zamaskowanych.
Deszczowe dni na pewno będą nerwowe : )
  • 144 / 8 / 0
Życzę udanego zbioru :D Jutro wstawię jakieś zdjęcia, mam wstręt tam iść - chodziły po mnie dwa małe kleszcze. Nienawidzę robactwa :/
  • 12454 / 2421 / 0
K... ile ja przez outdoor tego bardziewia nałapałem... najgorsze są te nimfy wielkości ziarnka soli - nie ma opcji tego wypatrzeć - dopiero, jak się wkłuje i popije przez noc.
Dorosłego kleszcza złapałem tylko raz - na bieżąco sprawdzam całe ciało.
  • 144 / 8 / 0
Popadało! Nawet nie zaglądam, może skoczę dzisiaj/jutro. Miejmy nadzieję, że roślinka przetrwała.
  • 12454 / 2421 / 0
No popadało, ale jakoś mnie to nie martwi : ) Przynajmniej nawodniło mi dołki na łące, które usilnie próbowałem podlewać podczas upałów.

No chyba, że u Ciebie waliło gradem wielkości kurzych jaj, to rzeczywiście mogło się coś stać...
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.