ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam,
Mam problem z powodu ze box byl nie szczelny przez co swiatlo uciekalo oraz zapach sie kumulowal w calym domu musialem usunac pomidora na out ( wiecie mama itp :P )
Poszukuje najlepszego sposobu na uszczelnienie boxa. Tak zeby nie bylo widac swiatla z boxa noca...
Jaki material najlepszy do tego ?
Co do zapachu zastosuje filtr z kolankiem na gorny wiatrak 12mm + 2x jonizator zeby tylko w pokoju czuc bylo i zeby fajnie sie zasypialo...
Jesli macie sprawdzone patenty podzielcie sie ze mna
Dziekuje z gory
Uwaga! Użytkownik gitWWA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
może i głupio brzmi ale ja polecam PLASTELINE. Jest elastyczna i łatwo się szczeliny boxa zatyka.

Ja uszczelniałem kitem do okien, ale nie jest on aż tak zajebisty bo gdy wyschnie jest twardy i pęka.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
sylikon lub uszczelki do okien cos w tym stylu:
http://sklep.darmax.com.pl/images/13_14.jpg
uszczelka jest samoprzylepna wiec eleganco mozna uszczelnic drzwiczki a sylikinem cała reszte :) przynajmniej u mnie działało w 10000000% bylo 0 przeswitu :]
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gitWWA »
dzieki za pomysly

Rodzi mi sie jeszcze jeden problem co zastosowac na boczne wiatraczki ?
Uwaga! Użytkownik gitWWA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CASIO »
kolanka PCV na wyloty, czarny silikon,
Uwaga! Użytkownik CASIO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gitWWA »
Kolanka bede zajmowaly duzo miejsca a pozatym ten box bedzie dziwniej wygladal. A i tak wyglada dziwnie teraz . Straszne duze koromyslo :]
  • 1736 / 18 / 0
niestety panie git ale żeby było git git giiit to tylko kolanka. Nie spotkałem się z innym rozwiązaniem, aby światło się na zewnątrz boxa przez otwory wentylacyjne nie przedostawało.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomash »
Przykryć otwory od wewnątrz folią Alu a od zewnątrz czarnym Jeansem zostawiając boczne przestrzenie na przepływ powietrza. Praktycznie nic światła się nie wydostaje.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.