Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Kiedy wysiewacie swoje ziarno? Ja już w weekend startuje.
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
Edit, sprawdzilem i przepisuje dla przyszłych pokoleń. zawartość morfiny w kilku odmianach
Hen and chickens - 234 (+- 99) mg/100g słomy
Hen & Chiken - 427 (!) (+- 131) mg/100g słomy
Danish flag - 193 (+-66) mg/100g słomy
Giganteum - 202 (+-54) mg/100g słomy
inny giganteum - 323 +-57 mg/100g suomy.
Ponadto, w badaniu jest kilka nieokreślonych odmian, za to opisane kolory kwiatów, i wychodzi że najmocniejsze są różowe, nie wiele lepsze od fioletowych.
https://kirj.ee/public/proceedings_pdf/ ... -34-39.pdf
Jak na zlosc, w polsce dostępne tylko te najsłabsze xD. Chociaż widze dostępną odmiane "blue moon", ale o niej nie ma zadnego info
scalono - łysy
Przepraszam, nie moge już edytować.
"Ponadto, w badaniu jest kilka nieokreślonych odmian, za to opisane kolory kwiatów, i wychodzi że najmocniejsze są różowe, nie wiele lepsze od fioletowych."
Mowa o peoniowych. W tym badaniu różowe i fioletowe peoniowce bardzo się przebijały pod względem mocy. Tak więc pójdzie w ruch 2x blue moon i 2x różowe peoniowe.
scalono - łysy
jednak nie, udało się dorwać danish flagi. 3 opakowania kupiłem, to powinno starczyć nawet na 15m2 terenu (0.5g w paczce = 5m kwadratowych). Czy mak sobie da rade w gliniastym podłożu?
A podłoże jak za mokre nie będzie to da sobie radę, skoro i na żwirze potrafi.
Tak na starcie pragnę zaznaczyć, że jest to mega ciekawy wątek - nigdy nie interesowałem się uprawą i nie miałem z tym styczności, przyprowadziło mnie tu głównie zamiłowanie do PST i wciągnąłem się w lekturę. Tak jak znalazłem tu mnóstwo informacji, które na pewno przydadzą mi się przy próbie zasiania maku, tak mam jedno nurtujące mnie pytanie. Czym jest przerywanie? Z tego co doczytałem w internecie, to po prostu przerzedzanie roślin, ale jak wykonać to poprawnie? Wyrywamy to co wyrosło? Usuwamy razem z ziemią i korzeniami i wyrzucamy? A może zamiast wyrzucać, po prostu trzeba to "przełożyć" w inne miejsce i zwiększyć swoje pole uprawy? Wybaczcie za ignorancje, ale totalnie nie mam wiedzy w tym zakresie.
Taka sadzonkę.oczywiscie można wykorzystać w innym miejscu .
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Tacy co handlują zbożem, różnymi nasionami.
Mają też mak, w takich worach 25kg.
Na wagę można kupić.
up@
Tak przerywa się.
A sadzenie takich przerywanych roślin to tak zwane pikowanie.
Miałem sen w którym chyba nieco zbyt dużo nasion posadziłem, 3x0.5g danish flagów i 0.2g blue moon na przestrzeni może 1.5m2
Warto nawozić z tydzień po sadzeniu? Jakiego nawozu wtedy najlepiej użyć?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.