Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Ukraina
Nieprzeczytany post autor: gewro37 »
Siema, szukałem informacji ale najnowsze wspisy były sprzed kilku lat
Interesuje mnie co można dostać legalnie lub w miare łatwo na Ukrainie
Jak jest z kodą lub benzo? Slyszalem ze w niektorych "specjalnych" aptekach mozna latwo dostac bez recepty.
Sa kary za posiadanie?
pozdro
  • 581 / 77 / 0
Halo Lwów!

przybywam.

jest ktoś?
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 626 / 121 / 0
10 września 2018gewro37 pisze:
Siema, szukałem informacji ale najnowsze wspisy były sprzed kilku lat
Interesuje mnie co można dostać legalnie lub w miare łatwo na Ukrainie
Jak jest z kodą lub benzo? Slyszalem ze w niektorych "specjalnych" aptekach mozna latwo dostac bez recepty.
Sa kary za posiadanie?
pozdro
Mieszkam na wschodzie. Jest tu wielu Ukraińców popytam co i jak to napiszę.
  • 182 / 17 / 0
Nie wiem jak z Ukrainą ale na Białorusi przeszedłem 3/4 aptek w Brześciu i nigdzie nie sprzedali żadnego benzo.
  • 2193 / 365 / 0
Kolegę z Nadniestrza miałem,
jak mi przekminiał ceny dragów, to wychodziły dość tanio w przeliczeniu na złotówki
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 924 / 138 / 0
Tylko jak z ich dostępnością?
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 626 / 121 / 0
26 września 2018Amadeusz626 pisze:
Nie wiem jak z Ukrainą ale na Białorusi przeszedłem 3/4 aptek w Brześciu i nigdzie nie sprzedali żadnego benzo.
Białoruś a Ukrainą to dwa całkiem inne panstwa. BY raczej prawilne panstwo UA aż kipi od korupcji. Ziomkam pytalem można dużo załatwić. Macie tutaj link na temat aptek w UA. https://www.kawiarniany.pl/2017/07/22/a ... #more-3197
  • 30 / 2 / 0
a jak wygląda sytuacja z ziołem lub koką np w takim Kijowie. Mam zamiar odwiedzić stolicę w któryś weekend lutego. Będę podróżował samolotem, więc nawet wzięcie luzem w bagaż jakiejś małej grudki odpada. Będę pewnie bawił się w klubach w okolicach Majdanu. Czy ciężko tam coś ogarnąć?
  • 525 / 55 / 0
Ponawiam pytanie o zioło (dostępność, ceny). Teoretycznie tam prawo jest podobne jak w Czechach i do tych 5 g dekryminalizacja, w praktyce słyszałem opinie, że w razie przypału może być niebezpiecznie.
  • 153 / 12 / 0
@0Sh14sH

Byłem na Sylwestra na Ukrainie i aktualnie ludzie boją się palić. Dostępność słaba, z cenami nie wiem, ale z tego co pamiętam to mówili w euro (zgaduję więc, że europejskie). Znajomy Ukrainiec mówił, że on sam oduczył się jarać, bo jak Cię zgarną i nie powiesz skąd masz to w najlepszym wypadku dostaniesz srogi wpierdol. W najgorszym zgarną Cię i długo nie wypuszczą. Prawo tam to raczej fikcja, jak z resztą na wschodzie.

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.